Radovan Ćurčić i Slavko Matić iz perioda kada su bili u OFK Beogradu (©MN Press)
Radovan Ćurčić i Slavko Matić iz perioda kada su bili u OFK Beogradu (©MN Press)

Bivši saigrači danas suprotstavljeni treneri: Radovan Ćurčić je velika snaga Ivanjičana

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.05.24. | 12:33

"Bivši selektor Srbije došao je u OFK Beograd kad sam ja počinjao", priseća se trener Pazaraca Slavko Matić

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara/

Tamo gde se ovajdiše mnogi, ogreja sunce posle punih 50 dana i pazarske Plave – u Surdulici. Ubedljiv trijumf na još samo ovog meseca najjužnijoj koti Mozzart Bet Superlige (4:1) popravio je narušenu krvnu sliku ekipe pred kojom su utakmice u kojima bi trebalo da se i definitivno pobegne od tamnih sena baraža za opstanak u društvu najboljih.

Izabrane vesti

Novi izazov su pobede u nizu, što je od svih ovosezonskih trenera Novog Pazara uspelo jedino Siniši Dobrašinoviću, poslednji put tokom novembra i decembra kad su padali redom Radnički u Nišu (1:0), Radnički 1923 u Kragujevcu (4:0) i Javor na Gradskom stadionu (2:0).

A baš taj Javor u kasno popodne stiže na istu adresu, u okviru trećeg kola plej-auta (18.00, Arena Sport 1 Premium). Godinama neomiljen rival u poslednja dva navrata položio je oružje kraj Jošanice. Trenutno je družina Slavka Matića pet bodova iznad zone doigravanja sa prvoligašima, u kojoj se nalaze Ivanjičani. Novi Pazar je vodeći u slabijoj grupi superligaša sa 39 bodova, dok Javor sa 32 boda drži šesto mesto među osam klubova.

"Dobro je što smo slavili protiv Radnika, iako je bilo dosta problema tamo. Imali smo dosta sreće, kao i problema u odbrani. Krenuli smo da ih otklanjamo jer ne smemo da ih ponovimo protiv Javora. Da li je rival ugodan ili neugodan, to uopšte nije važno. Bitno je ono što mi hoćemo. Gledao sam protivnika u dva duela sa subotičkim Spartakom. Izgubili su oba puta 0:1, ali lako je taj minimalac mogao da ode na stranu Javora. Nisu imali sreće, a tražili su igru i igrali. Očekujem ih takve i kod nas, bez zatvaranja, pa će i nama biti lakše. Moraćemo, istina, da više pažnje posvetimo odbrambenim zadacima, ali biće više prostora za igru", ne dozvoljava Matić da ga u razgovoru za Mozzart Sport ponesu surduličke lovorike.

Šef struke Pazaraca u gostujućem taboru posebno ceni jednog čoveka.

"Bivši selektor i nekada moj saigrač iz OFK Beograda njihova je velika snaga. Radovan Ćurčić je došao na Karaburmu kada sam ja počinjao. Dosta dugo se znamo. Njegovo iskusto pomaže Javoru u ovakvim situacijama, ali mi moramo da gledamo nas. Neophodna nam je pobeda. Imamo obavezu zbog svih nas u klubu da osvojimo tri boda, a najviše zbog navijača. Neće biti lako jer nam treba mnogo rada na terenu, mnogo trčanja i znoja".

Matićev kvintet preskočio je Radnik, ali se trio vraća na teren. Marko Obradović je zbog povrede kolena završio sezonu, dok Abdulaj Sise i dalje nije stoprocentno zdrav. Izostaće i Miljan Momčilović zbog žutih kartona. 

"Uvek je bolje da su slatke muke, nego da krpimo sastav. Vraća se Adem Ljajić, to je ono što nama treba, to je naša snaga. U konkurenciji su opet Ebenezer Anan i Sead Islamović. Jako sam zadovoljan kako smo izgledali na poslednjem treningu. Ako momci to ponove, neće biti potrebe da brinemo", ceni Matić.

Adetunđi Rasak Adešina i Nikola Karaklajić su minulog vikenda pokazali da su željni igre, kao i da su u nekom prethodnom periodu zaslužili više minuta na terenu.

"Dobro je kad se pojača konkurencija u ekipi. Prvi put smo pred Radnik imali kompletan mikrociklus, gde smo mogli igrače da malo više 'pipnemo' i kondiciono, Sve pre toga je bilo osvežavanje. To se odmah pokazalo, Kad sam došao, pričao sam da ćemo morati kroz utakmice da se kondiciono dižemo jer nisam bio zadovoljan kako smo izgledali. To su potvrdile i povrede. Prija momcima kad dobiju malo produženu nedelju. Protiv Radnika smo prvi put završili utakmicu bez prinudne izmene. Kad se kondiciono osećaju bolje, fudbaleri su bolje i mentalno, imaju više samopouzdanja", veli Slavko Matić.        

Očekivani sastav Novog Pazara za meč sa Javorom, u formaciji 4-4-2: Mirković – Bojat, Fajed, Azemović, Floro – Islamović, Adešina, Srećković, Ljajić – Karaklajić, Suma.   

MOZZART BET SUPERLIGA - 32. KOLO (PLEJ-AUT)

Sreda

16.00: (1.38) IMT (4.30) Radnik (8.00)

16.00: (1.90) Radnički Niš (3.40) Voždovac (3.80)

18.00: (1.75) Novi Pazar (3.45) Javor (4.50)

18.30: (2.55) Spartak (3.20) Železničar (2.65)



tagovi

Slavko MatićFK Novi PazarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara