Anamarija Prodan (©Printscreen)
Anamarija Prodan (©Printscreen)

Bivši Plejboj model na čelu nemačko-rumunskog kluba, na klupi "Murinjo"

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.06.20. | 11:43

Velike, nagle promene u Hermanštatu

Osnovan pre svega pet godina, rumunski klub nemačkog naziva Hermanštat (na rumunskom Sibiju), vezao je tri uzastopne promocije i iz četvrte lige, odakle je počeo 2015. godine, stigao je u elitu već 2018. Međutim, tamo se “zaglavio” i već dve sezone ne uspeva da se preseli u gornji dom. Štaviše, prethodne godine je jedva “pretekao” i preko plej-of utakmice izborio opstanak, a u sličnoj situaciji mogao bi da se nađe i ove.

Međutim, nije strah od ispadanja jedini problem crveno-crnih. Klub je bivšim fudbalerima dugovao 700.000 evra neisplaćenih plata, zbog čega bi mogao da ostane bez licence za narednu sezonu.

Izabrane vesti

I tu je u priču uskočila Anamarija Prodan. Mnogima nepoznato ime u svetu fudbala, pak, Rumunka je zapravo fudbalski agent – nekada Plejboj model, koga zanima može da gugla – koji se između ostalog brinuo o karijeri Adrijana Mutua i Nikolaja Stančijua…

Anamarija je Hermanštatu pozajmila 350.000 evra i preuzela deonice u klubu. Međutim, nije taj ulazak u fudbalski klub naišao na pozitivne reakcije, najviše zbog Prodanove kao jednog od čelnika, zbog čega je Anamarija odlučila da projekat preda u ruke svojoj 21-godišnjoj ćerki Rebeki, koja je pritom dobila i mesto u upravnom odboru kluba. Tek da napomenemo, i Rebeka je model modne kuće Dolče&Gabana i nema dodirnih tačaka sa fudbalom.

Rebeka Dumitresku (©Printscreen)Rebeka Dumitresku (©Printscreen)

Sa promenom upravnog odbora, došlo je do promene i na klupi. Čelnici kluba želeli su od svog tima ofanzivniji fudbal, te je mađarskog trenera Vasilea Mirjucu zamenio tim španskih stručnjaka na čelu sa Rubenom Albesom.

Međutim, na debiju – ubedljiv poraz od 4:1 protiv Vitorula. Odmah je Anamarija stala u odbranu novog šefa struke s tvrdnjom kako nije imao dovoljno vremena da pripremi ekipu, te da će Albes biti “rumunski Murinjo”, odnosno kralj Rumunije.

Bilo kako bilo, bio je to treći vezani meč crveno-crnih bez pobede i sada se nalaze odmah iznad opasne zone, sa bodom više od Kindije. “Rumunski Murinjo”, kako ga je nazvala nova predsednica Hermanštata, priliku za popravi imaće danas protiv Klinćenija. Akademija, sa utakmicom više, nalazi se odmah iznad Hermanštata sa dva boda prednosti, ali i sa dve vezane pobede u kojima je mreža ostala netaknuta. Trener gostiju Ilie Poenaru nada se istom ishodu i u ovom kolu. Mada, sudeći na osnovu prethodnih ovosezonski duela dva tima, teško da će tako biti. Hermanštat je jednom slavio, drugi put je bilo nerešeno, a klub iz Sibijua u oba navrata je postigao barem po gol. Zapravo, nikada, u tri godine dugom rivalstvu, Klinćeni nije slavio.

Da ne zaboravimo licencu. Hermanštat je nije dobio zbog 55.000 evra dugovanja prema svom bivšem fudbaleru Brunu Čalkijadakisu. Međutim, u klubu tvrde da su dobili spor na sudu i da su čisti pred FIFA-om, zbog čega su uložili žalbu. Ukoliko ona bude odbijena, klub će morati u drugu ligu.

RUMUNIJA

PLEJ-AUT - 6. KOLO

Petak

16.00: (2,25) Hermanštat (3,00) Klinćeni (3,30)

Subota

14.30: (2,40) Kindija (3,00) KSMS Jaši (3,05)

19.00: (2,75) Šepši (2,80) Vitorul (2,75)

Nedelja

16.00: (2,55) Dinamo Bukurešt (3,05) Voluntari (2,75)

*** kvote su podložne promenama


PLEJ-OF - 5. KOLO

Petak

19.00: (2,45) Medijaš (3,05) Botošani (3,15)

Nedelja

19.00: (1,95) Kluž (3,40) Univerzitatea Krajova (4,10)

Ponedeljak

19.00: (3,70) Astra (3,40) FCSB (2,05)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1HermanštatAnamarija Prodan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara