Filip Kostić (©Reuters)
Filip Kostić (©Reuters)

Bitka na Bosforu oko potpisa Filipa Kostića

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.09.24. | 13:19

U Juventusu je svakako prectran

Juventus je bio vrhunac karijere i mada se Filip Kostić sigurno nadao da će epizoda u Torinu proći i bolje sada je red da prihvati da mu je vreme da ide, jer Tijago Mota želi druge i nije ga ni licencirao za Ligu šampiona. I posle nedelja u kojima je Kostić vagao i odbijao vrlo primamljive ponude sve se više čini da mu je budućnost u – Istanbulu.

Od ranije se zna da je Galatasaraj u pregovorima oko Kostićevog potpisa, pa se čak pisalo da mu nudi trogodišnji ugovore vredan 4.000.000 evra po sezoni što je više od 3.500.000 koliko ima u Italiji. Dnevni list Fanatik čak danas piše da je sa igračem sve utanačeno, mada to nije najpouzdaniji izvor vesti.

Izabrane vesti

S druge strane se pojavila nova informacija da su menadžeri 31-godišnjeg Kostića ponudili i Fenerbahču Žozea Murinja i jednako važno – Dušana Tadića s kojim je Filip fenomenalno sarađivao uz reprezentaciji Srbije. Navodno, Fener je vrlo zainteresovan za saradnju, mada nije još poslao nikakvu konkretnu ponudu.

Galatasaraj bi tu trebalo da je u prednosti, ali ni istanbulski Lavovi nisu još ništa dogovorili sa Juventusom. Nudili su pozajmicu sa obaveznim otkupo za 4.000.000 evra, ali je Stara dama tražila duplo više, jer Kostićev ugovor ističe tek 2026. Prema poslednjim informacijama Fener je krenuo drugačijim putem i - dogovorio se sa Juventusom. Sada treba da se dogovori i sa Kostićevim menadžerom Alesandrom Lučijem.

A i sam Kostić je probirljiv, pa je prema ranijim napisima već odjavio je Kristal Palas i Sautempton iz Engleske, iz Saudijske Arabije Al Itihad, iz UAE Al Ain Ernana Krespa, a poslednji klub kojem se zahvalio bio je moskovski Spartak koji sa klupe predvodi Dejan Stanković.

No, vremena je sve manje. Kostić ove sezone nije odigrao ni minut, a prelazni rok u Turskoj završava se 13. septembra.


tagovi

Filip KostićLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara