Igrači Kopenhagena (©Reuters)
Igrači Kopenhagena (©Reuters)

Biti ili ne biti za Kopenhagen: Pobeda za šampionsku dramu u poslednjem kolu ili ostanak bez Evrope

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.05.24. | 13:02

Sve je u opticaju za Lavove, koji su u situaciji da sa dve pobede možda odbrane tron, a mogu i da završe na četvrtom mestu plej-ofa danske Superlige

Lavovima situacija izmiče kontroli, odbrana trona u Danskoj je sve dalje i prostora za kiks nema. Kopenhagen će se večeras nadmetati da se vrati na pobednički put kada otputuje u Orhus na meč pretposlednjeg kola plej-ofa (19.00). Gosti su treći u šampionatu, sa četiri boda zaostatka za liderom Brendbijem, dok Orhus zauzima peto mesto na tabeli i ne može da bolje od toga.

Kopenhagen, kako sada stoje stvari, još može da osvoji titulu danske Superlige, iako je trećeplasiran sa četiri poena manje od vodećeg tandema Brendbija i Midtjilanda. Ekipa Jakoba Nestrupa će ući u ovaj meč posle poraza od Midtjilanda od 2:1 kod kuće, čime je prekinut niz Lavova od četiri trijumfa u Superligi.

Izabrane vesti

Kopenhagen će dočekati Nordsjalend u svom poslednjem meču plej-ofa 26. maja, a dve pobede bi potencijalno mogle da ih dovedu u poziciju da odbrane nacionalnu titulu.

19.00: (8,50) Orhus (4,90) Kopenhagen (1,37)

Igrači sa Parkena su aktuelni šampioni Danske, koji su prošle sezone obezbedili 15. krunu, a u utorak će se nadmetati da obezbede 10. pobedu u gostima u ligi. Predstojeći duel im je biti ili ne biti, jer svaki kiks znači da od lovorika nema ništa. Ujedno, Lavovi imaju samo bod više od četvrtoplasiranog Nordsjalenda i rizikuju da ih on pretekne, što bi ih naposletku ostavilo bez Evrope. Ovako, kao trećeplasirani bi igrali u dodatnom doigravanju za mesto u Ligi konferencije.

S druge strane, Orhus se može pohvaliti skorom od devet pobeda, 11 remija i 10 poraza iz svojih 30 ligaških mečeva ove sezone, što ga je ostavilo na petom mestu na tabeli sa 38 bodova.

Beli zaostaju 19 bodova za četvrtoplasiranim Nordsjalendom, dok su samo tri poena ispred šestoplasiranog Silkeborga, koji je osvojio Kup Danske i obezbedio evropski fudbal za sledeću sezonu.

Orhus je očigledno zalutao u plej-of, i potrudiće se da prekine niz od šest poraza u svim takmičenjima kada izađe na megdan Lavovima u pretposlednjem meču u sezoni.

Ekipa trenera Uvea Reslera, koja je prošle sezone završila na trećem mestu u danskoj Superligi, izgubila je svaki od pet proteklih sukoba u ligi i bez slavlja u osam minulih mečeva. Orhus je poslednji uspeh ostvario protiv Hvidorea sredinom marta.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

DANSKA 1, PLEJ-OF - 9. KOLO

Ponedeljak

Silkeborg - Brendbi 0:2 (0:2)

/Valis 18, Bundgard 21/

Nordsjalend - Midtjiland 3:3 (3:2)

/Osman 11, Nigren 16, 36 - Đu 38, Beh 45, Ingason 79/

Utorak

19.00: (8,50) Orhus (4,90) Kopenhagen (1,37)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Danska 1KopenhagenOrhus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara