©MN Press
©MN Press

Birmančević na radaru Turaka

Vreme čitanja: 1min | sub. 29.06.24. | 14:12

Srpsko krilo zanimljivo istanbulskim velikanima

Odlična sezona u Sparti iz Praga nije prošla nezapaženo, te je Veljko Birmančević za igre u klupskom dresu nagrađen pozivom na Evropsko prvenstvo. Završetak obaveza u nacionalnom dresu uticao je da se fokus ponovo preusmeri ka obavezama u klubovima, te je aktuelno postalo pitanje buućnosti igrača šampiona Češke.

Aktuelno leto bi moglo da bude posebno vruće za Šapčanina rođenog 1998. godine s obzirom na to da su sa Bosfora stigle vesti da su interesovanje za njega pokazali Fenerbahče i Galatasaraj.

Izabrane vesti

Isti klubovi su u prethodnom periodu dovođeni u vezu i sa Filipom Kostićem, te je očigledno da su Srbi na dobrom glasu u Istanbulu, a ostaje otvoreno pitanje da li su turski giganti spremni da uđu u trku za igrača Sparte za čiju je slobodu prema određenim procenama potrebno oko 7.000.000 evra.

Podsetimo, Birmančević je tokom minule sezone odigrao 48 utakmica za klub iz Praga i na njima se 22 puta upisao u strelce, uz 12 asistencija. Odličnu sezonu ukrasio je epitetom najboljeg igrača lige, a posle uspeha u Češkoj, nekadašnji igrač Partizana, Rada, Čukaričkog, Malema i Tuluza nagovestio je ambiciju da karijeru nastavi u nekoj od pet najboljih liga Evrope.


tagovi

Veljko BirmančevićGalatasarajFenerbahčeSparta Prag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara