Veljko Birmančević proslavlja gol Sparte (AFP)
Veljko Birmančević proslavlja gol Sparte (AFP)

Birmančević majstorijom najavio pobedu Sparte pred meč loptu za titulu

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.05.24. | 20:48

Srpski krilni fudbaler isporučio sjajnu asistenciju u pobedi nad Slovackim

Kakvu sezonu igra Veljko Birmančević u dresu praške Sparte. Ređaju se golovi i asistencije, gotovo da ne prođe utakmica bez konkretnog doprinosa srpskog krila. Nakon što je proglašen za igrača meseca u češkom šampionatu, nastavio je popularni Birma da jaše na talasu sjajnog raspoloženja, a ovoga puta umesto zatresene mreže, majstorskom asistencijom najavio je važnu pobedu nad ekipom Slovackog (2:4) i to šest dana pred praški derbi koji bi mogao da odluči šampiona države.

Dva gola pišu se Janu Kuhti, ali prvog iz 12. minuta ne bi bilo bez brzopotezne, instinktivne reakcije Birmančevića (pogledajte OVDE). Spoljnim delom stopala, sa svoje trećine terena otvorio je Kuhti autoput ka golu rivala i situaciju jedan na jedan sa golmanom koju je napadač gostiju rešio podjednako atraktivno - lob udarcem.

Izabrane vesti

Sredinom poluvremena Kuhta je podebljao vođstvo praškog velikana, a Slovacko iako se dva puta vraćalo na gol zaostatka (1:2, 2:3), nije uspelo da spreči četvrti uzastopni trijumf Birmančevića i drugova, te da obraduje Slaviju koja ponovo kaska četiri boda za liderom i gradskim rivalom.

Ofanzvac iz Šapca je došao do učinka od 14 pogodaka i 11 asistencija u prvenstvu, dok u svim takmičenjima statistika deluje još impozantnije. Na 43 utakmice upisao je 19 postignutih i 13 nameštenih pogodaka.

Kako su u drugom poluvremenu za Spartu pogađali Lukaš Haraslin i Ladislav Krejči, dolazimo do zaključka da je napadački trojac Spartanaca Birmančević, Haraslin, Kuhta ove sezone postigao 39 od 74 ligaška gola. Birma je prvi strelac sa 14, Kuhta ima gol manje, a Haraslin je došao do brojke od 12 pogodaka.

Ako 11. maja Sparta kao domaćin sruši arhineprijatelja Slaviju, pobećiće joj na sedam bodovoa prednosti tri utakmice pre kraja prvenstva. Dakle, u slučaju takvog scenarija, odbrana titule bila bi na dlanu.


tagovi

Veljko BirmančevićSparta Prag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara