Grejdi Dijangana (©Reuters)
Grejdi Dijangana (©Reuters)

Bilić oborio rekord VBA zbog Vest Hemovog deteta

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.09.20. | 21:39

Dogovoren rekordan transfer za Drozdove

Vest Bromvič Albion više nema vremena za gubljenje i pojačanja moraju da stignu pre starta nove sezone Premijer lige, što je zakazano za 12. septembar. Upravo iz tog razloga VBA je istresao pare na sto kako bi Slaven Bilić dobio pojačanje po želji, a to je Vest Hemovo dete Grejdi Dijangane!

Krilni napadač Čekićara postaće najverovatnije do kraja sedmice novi igrač VBA, pošto su klubovi uspeli da se dogovore oko najskupljeg transfera u istoriji Drozdova. Naime, VBA će za Dijanganu platiti 20.000.000 evra, s tim da neće sav novac leći odjednom. Naime, 13.500.000 evra biće fiksni deo, a onda još 6.500.000 evra doći će kroz lako dostižne bonuse, tako da će to biti najskuplji transfer u istoriji kluba. Rekord će još neko vreme držati Salomon Rondon kojeg je VBA platio Zenitu 17.000.000 evra pre pet godina.

Izabrane vesti

Dijangana je dete Vest Hema i prošao je sve kategorije Čekićara otkako je u klubu. Igra na poziciji desnog krila, mada može da odgovori i kao igrač iza napadača i pogotovo na suprotnom krilu. Prošle sezone je igrao upravo za VBA na pozajmici iz Ves Hema. Odigrao je 31 meč u svim takmičenjima, a postigao je osam golova, uz još sedam asistencija. Zbog velike uloge koju je imao u uvođenju VBA u viši rang takmičenja, Slaven Bilić je insistirao na tome da Dijangana ostane.

Posle dogovorenog Dijanganinog transfera Slaven Bilić se nada da će do kraja sedmice pasti i dogovor s Benfikom za Filipa Krovinovića. VBA je ovog leta zasad samo ozvaničio transfer Mateusa Pereire iz Sportinga za ukupno 10.000.000 evra, s tim da je i Brazilac s portugalskim papirima već igrao prošle sezone na Hotornsu na pozajmici vrednoj 800.000 evra. 



tagovi

Letnji prelazni rok 2020Grejdi Dijangana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara