Biće rata do istrebljenja u Napulju: Maradona bi bio ponosan na Elmasov lažnjak, Barsa nagrađena za ofanzivu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.02.22. | 20:44

Na kraju pravednih 1:1 na Nou Kampu

Napoli je vodio, Barselona je bila ofanzivno orjentisana i nije želela da izgubi bitku pred domaćom publikom. Egzekuciju koju je pripremio Zjelinski poništila je jedna od retkih grešaka odbrane italijanskog predstavnika u Ligi Evrope. Na kraju 1:1, što je jasan znak da nas u Napulju za sedam dana čeka rat do istrebljenja.

Možda Dijego Maradona, ikona dva kluba, ne bi bio impresioniran viđenim fudbalom, ali sigurno bi potapšao po ramenu mladog makedonskog reprezentativca Elifa Elmasa zbog lažnjaka koji je prethodio vodećem golu gostiju. Bilo je u tom potezu i bezobrazluka tako tipičnog za El Pibea. Nije se Elmas uplašio, niti je zarezivao klasu Žordija Albe. Uradio je sve školski i majstorski. Sa druge strane Napoli, i pored vođstva, nije pokazao da je u ovom trenutku bolji tim. Barselona je zaslužila remi, možda i pobedu zbog ofanzivnog pristupa, inicijative i više šansi. Možda bi utakmica otišla u drugom smeru da je Barselona naplatila dobre pokušaje iz uvoda.

Izabrane vesti

Međutim, imaće čemu da se nada ekipa iz Katalonije u revanšu na jugu Italije.

Mnogo toga je na Nou Kampu bilo u znaku Dijega Maradone, jednog od najboljih igrača u istoriji oba kluba. Došlo je 75.000 navijača Barselone, željnih da vide pomak u igri i najavu pobeda na novom frontu, u Ligi Evrope. Spojio je u vrhu napada trener Blaugrane akvizicije katalonskog kluba, Adamu Traorea i Obamejana. Podršku im je pružao Feran Tores, i stvarno je delovalo da Barselona ima kapacitet da napadne i pobedi Napoli.

Meč je tako i počeo. Odmah je Pedri zapretio Meretu, ali je lopta fijuknula pored stative. Aktivan je bio i Feran Tores, dok je na desnoj strani Adama Traore teško izlazio na kraj sa Žuanom Žezusom. Poskakivali su navijači Barselone posle inicijative i vrlo dobrih pokušaja Ferana Toresa, ali je Napoli iz dobre defanzive crpio samopouzdanje i čekao svoj trenutak. Prvi put kada je Osimen pobegao odbrani Barselone, tu je bio Ter Štegen da spasi stvar. Kod drugog konkretnog napada Napolitanaca – spasa nije bilo. Morao je bolje Feran Tores iz čiste pozicije sa 16 metara. Loše je šutirao i odmag bio kažnjen, kao i kompletna odbrana Barselone. Odlično su po desnoj strani odigrali Zjelinski i Elmas. Makedonski reprezentativac je lažnjakom izlomio Žordija Albu i omogužio Zjelinskom da iz dva pokušaja matira Ter Štegena.

Mogli su Napolitanci da budu zadovoljni urađenim poslom, tim pre što su u odbrani delovali prilično sigurno. Dominirao je Senegalac Kulibali, pokazavši još jednom da pripada društvu najboljih svetskih štopera. Znaju je dugim nogama da prekine kontru Barselone i pocepa samopouzdanje Obamejanu i Traoreu.

Međutim, pokazali su u drugom poluvremenu igrači Barselone da nisu klonuli duhom. Kada se stavi sve na kantar vrednosti šta su uradili u drugom poluvremenu, zaslužili su isključenje. Veru nije gubio ni Ćavi Ernandez, terao je igrače da stalno da igraju napred, iako im odbrana Napolija nije ostavila mnogo prostora. Ipak, do tada vrlo dobri Žezus je u 57. minutu napravio grešku. Tačnije, zaboravio je da stavi ruke na leđa posle centašuta Traorea. Pogodila ga je ruka u podlakticu, što nije promaklo VAR-u.

žImao je dovoljno hrabrosti Feran Tores posle nekoliko promašaja u prvom poluvremenu da namesti loptu na belu tačku i realizuje prvi penal u karijeri. I to posle 146 utakmica. Ubrzo je imao Tores još jednu šansu, ali je šutirao visoko preko gola. Napoli se odlučio za defanzivu. Branio se i odbranio. Mada je ispred Mereta bilo pričično vruće.

LIGA EVROPE – ŠESNAESTINA FINALA (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

Barselona - Napoli 1:1 (0:1)

/Tores 59 pen - Zjelinski 29/

Borusija Dortmund - Glazgov Rendžers 2:4 (0:2)

/Belingem 51, Gereiro 82 - Tavarnije 38, Morelos 41, Lundstram 49, Zagadu 54 ag/

Šerif - Braga 2:0 (1:0)

/Til 43 pen, Traore 82/

Zenit - Betis 2:3 (2:3)

/Dzjuba 25, Malkom 28 - Rodrigez 8, Hose 18, Guardado 41/

21.00: (1,45) Atalanta (4,50) Olimpijakos (8,50)

21.00: (1,95) Porto (3,60) Lacio (4,20)

21.00: (1,92) RB Lajpcig (3,60) Real Sosijedad (4,40)

21.00: (1,35) Sevilja (5,30) Dinamo Zagreb (10,0)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Feran ToresEljif ElmasPjotr Zjelinski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara