Naser Điga, Žan Filip Kraso, Kings Kangva (©Reuters, AFP)
Naser Điga, Žan Filip Kraso, Kings Kangva (©Reuters, AFP)

Bezbolan kiks Đige, Kangvina majstorija za pobedu, Kraso ne staje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.09.24. | 23:52

Bivši fudbaleri Crvene zvezde zapaženi u trijumfima svojih zemalja

Bivši i sadašnji fudbaleri Crvene zvezde i večeras su se našli u centru pažnje tokom kvalifikacija za Afrički kup nacija. Gelor Kanga odigrao je zapaženu ulogu u pobedi Gabona nad Centralnoafričkom Republikom (2:0), a drugo kolo trijumfalno se završilo i za Nasera Đigu, Kingsa Kangvu i Žan Filipa Krasoa.

Mada nisu sva trojica briljirali...

Izabrane vesti

Burkina Faso Nasera Đige savladala je ubedljivo Malavi na svom terenu (3:1), ali bi trijumf domaće selekcije bio i ubedljiviji da nije bilo kiksa Zvezdinog štopera. Nekadašnji fudbaler Bazela se u završnici meča nije najbolje razumeo sa svojim golmanom Ervom Kofijem, dozvolio je Zelijatu Enkomi da mu priđe iza leđa i postigne gol. Srećom po Đigu bio je to bezbolan kiks, budući da je do tog trenutka - igrao se 80. minut - Burkina Faso imala tri gola prednost te je Malavi na taj način samo ublažio poraz, koji je sa dva gola u finišu prvog poluvremena najavio napadač Šahtjora iz Donjecka Lasina Traore.

Kings Kangva je majstorskim golom iz slobodnog udarca u 85. minutu doneo pobedu Zambiji protiv Sijera Leonea (3:2). Dva puta je Zambija dolazila do prednosti, oba puta su se gosti vraćali u život, a onda je vezni fudbaler Hapoel Ber Ševe uzeo loptu na oko dvadesetak metara udaljenosti i sa puno osećaja prebacio živi zid za prva tri boda i drugo mesto izabranika Avrama Granta.

U meču iste grupe Žan Filip Kraso takođe se upisao u strelce. Napadač francuskog Pariza najavio je pogotkom u nadoknadi prvog poluvremena pobedu protiv Čada (2:0). Bila je Obala Slonovače mnogo bolji rival, ali se dugo mučila da slomi otpor domaćina, da bi ga u trećem minutu nadoknade načeo Kraso. Veliki posao uradio je Umar Dijakite, koji će u nastavku meča zapečatiti trijumf, tako što je u prijemu izbacio iz igre protivničkog golmana, Kraso je natrčao na loptu i ubacio je u praznu mrežu došavši tako do svog trećeg pogotka u kvalifikacijama te se sada nalazi na vrhu liste strelaca...

KVALIFIKACIJE ZA KAN - 2. KOLO

Sreda

Grupa G

Čad – Obala Slonovače 0:2 (0:1)

/Kraso 45+3, Dijakite 55/

Zambija – Sijera Leone 3:2 (1:1)

/Musonda 28, Kampamba 70, Kangva 85 – Kargbo 33, Mustafa 73/

Grupa L

Utorak

Burundi – Senegal 0:1 (0:0)

/Sar 71/

Sreda

Burkina Faso – Malavi 3:1 (2:0)

/Traore 35, 38, Bande 60pen – Enkoma 80/



tagovi

Kings KangvaŽan Filip KrasoNaser Điga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara