(©Reuters)
(©Reuters)

Bez starca nema udarca: Levandovski spašavao Flika na debiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.08.24. | 23:40

Barselona kao gost savladala Valensiju posle preokreta - 2:1

Kada bi se bodovali upornost i želja za pobedom, radovali bi se večeras navijači na Mestalji, ali pošto se računaju golovi, tužni su domaćini otišli kućama. Barselona je kao gost savladala Valensiju posle preoketa sa 2:1 i pozitivnim rezultatom započela eru sa Hansijem Flikom na klupi. Iako je od starta igrala prva zvezda španske reprezentacije na nedavnom Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, Lamin Jamal, junak je bio duplo stariji Robert Levandovski.

Priželjkivali su navijači Katalonaca da u sezonu uđu sa reprezentativnim tandemom na krilima: Jamal - Niko Vilijams, ali je potonji odlučio da ostane u Atletik Bilbau, pa je na suprotnoj strani od tinejdžerske senzacije bio Feran Tores, a između njih Rafinja. Nije ofanzivno Barselona delovala loše, ali je u odbrani ostavljeno previše prostora rivalu. Dugo je trebalo gostima da se snađu na pritisak i brze kontre Valensije. Tek u drugom poluvremenu uspeli su da neutrališu Slepe miševe i uspostave kontrolu nad utakmicom. U velikoj meri tome je doprineo pogodak Roberta Levandovskog svega nekoliko trenutaka pred odlazak na odmor.

Izabrane vesti

Sjajno je Poljak reagovao u petom minutu nadoknade na dodavanje Jamala posle centaršuta Baldea. Bio je spretniji od Moskere i doneo Barseloni izjednačenje nakon pogotka Uga Dura nekoliko minuta ranije. Potom je, nedugo po povratku sa odmora, Robert Levandovski izveo penal koji je iznudio Rafinja - opet nakon neoprezne reakcije Krstijana Moskere - kao da je u video-igrici. Snažno u gornji ugao. Neodbranjivo za Giorgija Mamardašvilija koji je čuvao gol Valensije uprkos naporima Liverpula da ga dovede na Enfild.

Iako je bio tek 49. minut, bio je to trenutak koji je rešio pitanje pobednika. Trudili su se domaćini da izjednače i vrate neizvesnot, međutim, nisu imali snage. Ostaće im žal za promašajima Rafe Mira i Dura iz prvog poluvremena, kao i umalo dva autogola Barsinih igrača, a posebno zbog situacije iz nadoknade prvog poluvremena kada su mogli da povedu 2:0.

Veliku grešku napravio je Ter Štegen dodavši loptu Dijegu Lopezu umesto saigraču, u šansi se našao Duro, ali je Kubarsi uspeo da interveniše na samoj gol-liniji. Istina, nekoliko trenutaka ranije i Valensija je preživela sličnu situaciju i pretnju 20-godišnjeg Marka Kasada, koji je igrao od starta u tandemu zadnjih veznih sa tri godine mlađim imenjakom Bernalom. Trebalo im je vremena da uđu u ritam, verovatno je i trema učinila svoje, ali može Flik biti zadovoljan njihovim večerašnjim izdanjem.

Uspeli su mladi vezisti dosta da pomažu svojim saigračima iz poslednje linije, koji su kapitulirali jedino u 44. minutu, kada je Ugo Duro lepo reagovao glavom na centaršut Dijega Lopeza. Prvobitno je linijski sudija signalizirao ofsajd, ali je nakon gledanja snimka bilo jasno da je to pogrešna odluka, što su i signalizirali arbitri u VAR sobi.

Barselona je na Mestalji, koja je ušla u 90. sezonu prvoligaškog fudbala u Španiji i kao takvoj nema joj ravne među tamošnjim stadionima, igrala bez najzvučnijeg pojačanja ovog leta, Danija Olma. Novajlija iz RB Lajpciga nije registrovan zbog administrativnih problema Katalonaca, ali se očekuje da bude u timu za meč drugog kola, protiv Atletik Bilbaa kod kuće.

PRIMERA – 1. KOLO

Četvrtak

Atletik Bilbao - Hetafe 1:1 (1:0)

/Sanset 27 - Uče 64/

Betis - Đirona 1:1 (1:0)

/Bartra 6 - Mišu 72/

Petak

Selta - Alaves 2:1 (0:1)

/Svedberg 66, Aspas 84 - Garsija 17/

Las Palmas - Sevilja 2:2 (1:1)

/Nijanzu 42ag, Ramirez 71 - Suarez 25ag, Sančez 61/

Subota

Osasuna - Leganes 1:1 (0:1)

/Sorijano ag 79 - Kruz 22/

Valensija - Barselona 1:2 (1:1)

/Duro 44 - Levandovski 45+5, 48/

Nedelja

19.00: (1,62) Sosijedad (3,50) Rajo Valjekano (6,50)

21.30: (6,75) Majorka (4,00) Real Madrid (1,53)

Ponedeljak

19.00: (2,40) Valjadolid (3,25) Espanjol (3,30)

21.30: (3,25) Viljareal (3,45) Atletiko Madrid (2,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraValensijaBarselonaRobert Levandovski

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara