(©MN Press)
(©MN Press)

Bez pobede nad Špancima od Piksijevih čarolija u Veroni (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 05.09.24. | 14:55

Naš tim nakon toga nije izgubio kod kuće u dva duela sa Furijom

Poslednju pobedu našoj fudbalskoj reprezentaciji nad Španijom doneo je – Piksi. I to kao igrač.

Bila je to ona legendarna utakmica osmine finala Svetskog prvenstva u Italiji, koja se igrala u Veroni, kada je Stojković sa dva čarobna gola doneo Jugoslaviji prolaz dalje – 2:1. Prvi gol će se pamtiti i prepričavati zauvek, kako je Piksi „poslao po burek“ celu odbranu Crvene furije. Drugi je dao iz slobodnog udarca, na neverovatan način je provukao loptu pored živog zida i golmana Zubizarete do mreže.

Izabrane vesti

Nakon toga godine su prolazile, evo više od 30, a naša reprezentacija, bilo da se zvala Jugoslavija, SCG ili Srbija, nije uspevala da pobedi Španiju.

Šest utakmica je odigrano posle tog duela u Veroni i Furiji su pripala tri, dok su tri završena nerešeno. Ako je za neku utehu i možda malo ohrabrenje pred večerašnji sudar na „Marakani“, od tih šest mečeva, dva su igrana u Beogradu i naš tim nije ih izgubio.

Duel odigran 1997. završen je 1:1, gol za SR Jugoslaviju postigao je Mijatović, dok je 2005. godine bilo 0:0, kada je tim s klupe predvodio Ilija Petković.

Poslednji susret dve reprezentacije odigrao se 2012. godine, bilo je to prijateljsko odmeravanje snaga u Sent Galenu na početku selektorskog mandata Siniše Mihajlovića i Španija je slavila sa 2:0 golovima Adrijana Lopeza i Santija Kazorle.



tagovi

Dragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija SrbijeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara