Jokić otkrio zbog čega ponovo dominira NBA ligom: Smršao sam 11 kilograma

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.02.20. | 20:53

Srpski centar bio je na dijeti koja mu je pomogla da se vrati u formu

Nije baš Nikola Jokić počeo sezonu na način na koji se to očekivalo od njega. Bilo je tu mnogo uspona i padova, ali je srpski centar vrlo brzo uhvatio ritam, te sada dominira NBA ligom. Uostalom, to se od njega i očekuje. U razgovoru za ESPN Jokić je otkrio da je problem sa kilažom ono što ga je sprečavalo da od početka bude na prepoznatljivom nivou. 

Nije bilo odmora za srpskog asa tokom Ol star pauze pošto je učestvovao na utakmici svih zvezda u Čikagu. Vremena za pripreme za nastavak sezone neće biti mnogo, pošto se NBA liga nastavlja u noći između petka i subote, kada će Denver gostovati Oklahomi. Uoči tog susreta Jokić je govorio o formi, te priznao da je igrao nešto slabije u prvom delu sezone.
„Možda mi je bilo potrebno više vremena da se zagrejem i uđem u ritam. Nisam dobro šutirao u prvom delu sezone. Često su ti šutevi bili kratki”, rekao je Jokić u razgovoru za ESPN.

Izabrane vesti

Ono što je predstavljalo problem Jokiću bila je kilaža, pa je srpski centar bio na specijalnoj dijeti koja mu je pomogla da se vrati u optimalno fizičko stanje.
„Imao sam višak kilograma, ali sam tokom sezone smršao oko 11 kilograma i osećam se bolje.”

O Jokićevom telu već duži niz godina brine kondicioni trener Nagetsa Felipe Ejčenberger, koji je pet godina u klubu. On je pomogao Jokiću da dostigne željenu formu...
„Uvek je bio tu za mene. Pravio mi je planove treninga i ishrane i zajedno smo prolazili kroz te procese".

I očigledno je to dalo rezultate...

Tokom aktuelne sezone u NBA ligi Jokić prosečno beleži 20,6 poena, 10,2 skoka i 6,9 asistencija po meču. Glavni cilj srpskom centru biće da pomogne Denveru da obezbedi što bolju poziciju pred plej-of - trenutno je drugi na Zapadu - a posle toga da se napadne i finale konferencije.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara