Lionel Mesi (©AFP)
Lionel Mesi (©AFP)

Bez Mesija najgori tim u MLS-u, sa Mesijem kandidat za trofej

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.08.23. | 23:05

Liga kup Konkakafa: Inter iz Majamija na Floridi noćas (02.30) dočekuju Šarlot u četvrtfinalu

Šest američkih i dva meksička kluba ostala su u igri za trofej Liga kupa Konkakafa koji je dobilo na značaju ovog leta zbog Lionela Mesija. Argentinski as počeo je u ovom takmičnjeu da igra za novi klub, Inter iz Majamija i već je počela Mesimanija “preko bare”. Sedam golova i tri asistencije na četri meča potvrdili su da gde je Mesi, tu su uvek pobede i borba za trofeje.

Čak je i Amerikance, koji mnogo više vole jajastu loptu od sokera, ubedio da treba da mu daju medijskog prostora i otkinu malo “kolača” od NFL-a koji samo što nije počeo.

Izabrane vesti

Ekipa Dejvida Bekama ima najgori skor u MLS-u, ali sa Gaučosom je to sasvim nešto drugo. Još kad su mu se pridružili nekadašnji saigrači iz Barselone, Serhio Buskets i Đordi Alba, nema brige za Inter. Posle tri pobede na Floridi, u osmini finala je posle drame i penala, ekipe iz Majamija pobedila Dalas u Teksasu u ponedeljak ujutru.

Posle 90 minuta je bilo 4:4. Mesi je dao prvi i poslednji gol na meču, za izjednačenje iz slobodnog udarca, pet minuta pre kraja, a u prvoj penal seriji je bio uspešan. Od tima “bez glave i repa”, Haraldo Tata Martino je napravio tim koji može do trofeja.

02.30: (1,45) Inter Majami (4,30) Šarlot (6,25)

Na Floridu noćas (02.30) stiže Šarlot, a pitanje favorita se ne postavlja. Ko može protiv ekipe koja u svojim redovima ima najboljeg fudbalera svih vremena? Nije igrao nekoliko meseci, ali lopta se jednostavno lepi za njegovu nogu, magija je i dalje tu iako ima 36 godina. Igra za svoju dušu, a to potvrđuje i Tata Martino koji ga je vodio i kada je bio godinu dana na klupi Katalonaca.

Mesi svojim postupcima potvrđuje nešto što je rekao čim je stigao: 'Došao sam da se takmičim'“, izjavio je strateg Intera o sedmostrukom osvajaču Zlatne lopte.

Ipak, nije sve idealno u timu. Odbrana je u Teksasu pokazala da je šuplja kao švajcarski sir, da će iskusni stručnjak morati da pokrpi rupe jer ne može uvek Mesi da ispravlje greške defanzivaca.

Trener Intera vidi i trofej 19. avgusta, kada je predviđeno finale ovog takmičenja.

Nadam se da možemo da osvojimo ovo takmčenje. To je ono što navijači i mi želimo”, rekao je Argentinac.

02.00: (1,50) Filadelfija (4,00) Keretaro (6,00)

Šarlot je u prethodnoj rundi pobedio Hjuston na svom terenu sa 2:1. U tri duela ovih timova dosad Inter je dva puta slavio, a jednom poražen.

Za ekipu s Floride neće moći da igraju povređeni Brazilci Gregore i Žean Mota, kao i Argentinac Negri. Tim iz Karoline dolazi na Floridu bez nekadašnjeg napadača Rasinga, Enca Kopetija.

Pobednik ovog dvoboja odmeriće snage 15. avgusta sa boljim iz duela Filadelfija – Keretaro.

LIGA KUP KONKAKAFA – ČETVRTFINALE

Subota

02.00: (1,50) Filadelfija (4,00) Keretaro (6,00)

02.30: (1,45) Inter Majami (4,30) Šarlot (6,25)

02.30: (1,85) Nešvil (3,50) Minesota (3,90)

04.30: (2,40) Los Anđeles FK (3,30) Monterej (2,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FK ŠarlotInter MajamiLionel MesiTata Martino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara