Pep Gvardiola i Mikel Arteta (©MOZZART Bet)
Pep Gvardiola i Mikel Arteta (©MOZZART Bet)

Bez De Brujnea na Tobdžije, roviti i napadači Građana! Marsijal i Kavani ne igraju u Njukaslu

Vreme čitanja: 4min | sub. 17.10.20. | 11:38

U senci bitke za Mersisajd, igra se još jedan veliki derbi Premijer lige, Siti dočekuje Arsenal. Belgijanac ne igra, dok su roviti Serhio Aguero, Rahim Sterling i Gabrijel Žezus. I Solskjer ne može da računa na najjači sastav. Hakim Zijeh debituje za Čelsi

Čudna je situacija uoči duela Mančester Sitija i Arsenala u subotu (18.30). Tobdžije su trenutno najbolje plasirane od svih članova takozvane Velike šestorke, dok su Građani u donjoj trećini tabele sa polovičnim učinkom u tri odigrane utakmice i negativnom gol-razlikom, što im se prvi put dešava u eri Đozepa Gvardiole. Pored toga, kadrovske situacije su im takve da menadžer domaćih ima ozbiljne probleme oko sastavljanja ofanzivnog dela ekipe, dok njegovog nekadašnjeg učenika i zemljaka, a sada kolegu sa klupe londonskog giganta Mikela Artetu muči pitanje: "Koga da izostavim?".

Gvardiola nema nijednog potpuno spremnog napadača. Serhio Aguero oporavio se od operacije kolena i počeo je da trenira, ali još je rano za povratak na teren, dok su roviti Rahim Sterling i Gabrijel Žezus. Obojica su pripustili reprezentativne obaveze prethodbe nedelje. Da zlo po Pepa bude još veće, „gospodar asistencija“ Kevin de Brojne zamenjen je na meču Engleska - Belgija takođe zbog istegnuća zadnje lože. Belgijanac je defintivno otpao za meč sa timom iz Londona. Povrede nije teže prirode, ali u Sitiju ne žele da rizikuju jer je Belgijanc sklon čestim odsustvima.

Izabrane vesti

"Ne mislim da je mnogo ozbiljna povreda, ali izostaće sa sledećih utakmica. Videćemo iz dana u dan kako se to odvija. Ne mogu da odgovorim koliko će tačno utakmica De Brujne da propusti mečeva jer ne znam“, rekao je Gvardiola.

Mikel Arteta je dugo bio pomoćnik Gvardiolu u Sitiju, ali je tokom prošle sezone preuzeo Arsenal. Osvojio je mladi španski stručnjak sa Tobdžijama već dva trofeja, FA kup i Komjuniti šilds i najavio renesansu tima iz Londona, koji posle ere Arsena Vengera konačno ima stručnjaka za duge staze.

"Možda bi trebalo da razjasnimo ko je gospodar, a ko šegrt“, našalio se Pep, a onda je sipao hvalospeve na račun kolege sa suprotne strane.

"Svi ljudi koji ga poznajemo, nismo sumnjali u to šta radi i ako radi. Vrati je Arsenal za kratko vreme na poziciju u kojoj su bili davno. Zaista mu ide dobro u svim takmičenjima. Mikel je takmičar i borac“.

Arteta nema velikih problema oko sastava. Na meču na Etihadu trebalo bi da debituje Tomas Parti, doveden iz madriskog Atletika za skoro 50.000.000 evra. Reprezentativac Gane je polivalentni vezista koji se podjednako dobro snalazi i kao kvaritelj, i kao graditelj igre, pa je Arteta s njim dobio više opcija za promene formacije u zavisnosti od dešavanja na terenu.

U poslednjem odmeravanju snaga ova dva tima, letos u polufinalu FA kupa Arsenal je na Vembliju pobedio Siti sa 2:0, a kasnije i osvojio pehar posle trijumfa protiv gradskog rivala, Čelsija. Od poslednjih sedam utakmica ova dva tima, na šest je dolazio tip 2-3 gola.

Izleda neobično, ali Njukasl meč s Mančester Junajtedom (21.00) dočekuje u mnogo boljoj situaciji nego Crveni đavoli. Svrake su devete na tabeli Premijer lige, a pre reprezentativne pauze su vezale četiri utakmice bez poraza u svim takmičenjima, dok je Mančester pretrpeo debakl od Totenhema na svom terenu (1:6).

Junajted posle tri odigrane utakmice u prvenstvu ima samo jednu pobedu, što ekipi Olea Gunara Solskjera stvara dodatni pritisak pred ovaj meč. Pored toga, Svrake su poražene samo jednom na Sent Džejms Parku od velikog protivnika na poslednje četiri prvenstvene utakmice (dve pobede Njukasla, remi i pobeda Mančestera).

Norveški stručnjak ima problema sa sastavom. Najnovije pojačanje Edinson Kavani je u karantinu i još će da sačeka na debi u dresu Đavola. Francuz Entoni Marsijal je suspendovan na tri utakmice, pa će u napadu da bude samo Markus Rašford. Pod znakom pitanje je štoper Hari Megvajer. On se nije proslavio u dresu Engleske u meču Lige nacija protiv Danske. Već u prvom poluvremenu je dobio dva žuta kartona.

Čelsi na Stamford Bridžu dočekuje Sautempton (16.00). Menadžer Plavaca prvi put će moći da računa na Marokanca Hakima Zijeha, letošnjeg pojačanja iz Ajaksa. On bi mogao u nastavku susreta da dobije šansu da debituje u dresu tima iz Londona. Van tima su Brazilac Tijago Silva i Eduard Mendi. Od povreda su se oporavili Ben Čilvel i Kristijan Pulišić. I dalje ostaje dilema ko će na gol, kiksevima sklon Kepa Arizabalaga ili veteran Vili Kabaljero.

Za Svece neće igrati Škot Stjuart Armstrong. On je zaražen virusom korona, a za Sautempton bi trebalo da debituje dete kluba Teo Volkot. On se vratio u klub početkom meseca iz Evertona. U timu sa juga Engleske je na pozajmici ove sezone, a pre toga je dugo branio boje Arsenala.

PREMIJER LIGA – 5. KOLO

Subota

13.30: (4,00) Everton (3,60) Liverpul (1,90)

16.00: (1,55) Čelsi (4,10) Sautempton (6,00)

18.30: (1.55) Mančester Siti (4,20) Arsenal (6,00)

21.00: (4,80) Njukasl (3,60) Mančester Junajted (1,77)

Nedelja

13.00: (2,20) Šefild Junajted (3,20) Fulam (3,50)

15.00: (2,75) Kristal Palas (3,05) Brajton (2,75)

17.30: (1,65) Totenhem (4,00) Vest Hem (5,10)

20.15: (2,20) Lester (3,45) Aston Vila (3,25)

Ponedeljak

18.30: (2,55) VBA (3,15) Barnli (2,85)

21.00: (2,55) Aston Vila (3,30) Lids (2,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mančester JunajtedMančester SitiEngleskaPremijer ligaČelsiNjukaslMikel ArtetaPep Gvardiola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara