Borha Iglesijas (©AFP)
Borha Iglesijas (©AFP)

Betis ređa pobede, Iglesijasu i Đirona pomogla da je sruši (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.09.22. | 20:35

Verdiblankosi su hit Primere na startu sezone i prvi pratilac Reala i Barselone

Složio je Manuel Pelegrini kockice i stvorio moćan Betis. Ekipa iz Sevilje je u šestom kolu Primere upisala petu pobedu, a u jedinom meču koji nije dobila skupo je prodala kožu protiv madridskog Reala. Oružje su pred timom sa Viljamarina položili i fudbaleri Đirone, mada se mora priznati da su pružili dobar otpor - 2:1 (1:1).

Borha Iglesijas je nastavio da rešeta, sa dva pogotka (ukupno šest) bio najzaslužniji za novu recku Verdiblankosa koji posle šest utakmice gledaju samo u leđa Realu (isti broj bodova uz utakmicu manje) i Barseloni (bod više). Đirona je posle trećeg poraza 11. sa osam bodova manje od večerašnjeg rivala.

Izabrane vesti

Susret je bio prilično izjednačen. Domaćin je na kraju za nijansu bio bolji, te je došao do nova tri boda. Đirona može da bude zadovoljna prikazanim protiv jednog od najboljih timova u ligi ove sezone. Posebno jer više od 70 minuta gostujući igrači nisu imali trenera kraj aut linije. Mičel je zbog čestih prigovora još u 22. minutu dobio crveni karton.

Gosti su prvi zadali udarac. I to na samom startu susreta. Igrao se sedmi minut, kada su strpljivo pleli mrežu pred golom rivala, a onda je Migel Gutijerez eksplodiroa. Mladi levi bek koji za Đironu nastuplja kao pozajmljeni igrač madridskog Reala je sjajno ušao u sredinu, razbio bedem Betisa i poslao oštar pas pred gol rivala. Loptu je pokupio Arno Martinez i sa ivice peterca rutinski matirao Ruija Silvu.

Usledio je ekspresan odgovor domaćina. Fantastična štikla Iglesijasa ka Rodriju kojeg protivnički štoper Bernardo obara u kaznenom prostoru. Sudija nije imao dilemu, Betis je dobio penal, a Borha Iglesijas ga efektnim udarcem pretvorio u izjednačenje.

Ubrzo nakon poravnanja u 15. minutu trener gostiju Mičel je zaradio isključenje, a do odlaska na odmor nije bilo izglednijih prilika.

Na startu nastavka je Đirona imala dve velike prilike. Najpre je Rejnijer pogodio stativu u 52. minutu, a samo 120 sekundi kasnije je Rui Silva krajnjim naporom zaustavio pokušaj Santijaga Buena.

Kazna za promašaje Katalonce je stigla u 71. minutu i to na veoma bizaran način. Samo što je ušao u igru Samuel Saiz je napravio nezamisliv potez. U želji da vrati loptu zadnjoj liniji, poslao je savršen pas u prostor Iglesijasu. Snažni Španac je otresao čuvare, izbio sam pred golmana gostiju Huana Karlosa i preokrenuo rezultat za eksploziju oduševljenja na Viljamarinu.

Dobro su domaći igrači čuvali višak, mada im je Oriol Romeu zatresao mrežu u poslednjim sekundama, ali iz ofsajda.

U istom terminu snage su u Sen Sebastijanu odmerili i fudbaleri Real Sosijedada i Espanjola. Svi golovi pali su u uvodnih pola sata, a domaćin je slavio 2:1.

Poveo je preko Norvežanina Aleksandera Serlota u 17. minutu, a samo 120 sekundi kasnije Ekspozito je poravnao rezultat. Već u 29. Brajs Mendez vraća prednost Sosijedadu. Ispostaivlo se da je postavio i konačan rezultat.

PRIMERA – 6. KOLO

Petak

Valjadolid - Kadiz 0:1 (0:0)

/Negredo 90+2/

Subota

Majorka - Almerija 1:0 (1:0)

/Mafeo 25/

Barselona - Elče 3:0 (2:0)

/Levandovski 34, 48, Depaj 41/

Valensija - Selta 3:0 (1:0)

/Kastiljeho 37, Andre 82, Almeida 90/

Atletik Bilbao - Rajo Valjekano 3:2 (3:1)

/I. Vilijams 14, Sancet 28, N. Vilijams - Trejo 5, Falkao 80/

Nedelja

Osasuna - Hetafe 0:2 (0:1)

/Iglesias 30, Alvarez 76/

Viljareal - Sevilja 1:1 (0:1)

/Baenja 51 - Tores 8/

Betis - Đirona 2:1 (1:1)

/Iglesijas 15p, 71 - Martinez 7/

Real Sosijedad - Espanjol 2:1 (2:1)

/Serlot 17, Bendez 29 - Ekspozito 19/

21.00: (3,20) Atletiko Madrid (3,35) Real Madrid (2,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Borha IglesijasBetisĐironaPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara