Nabil Fekir (©AFP)
Nabil Fekir (©AFP)

Betis prebrodio krizu i pored Fekirove gluposti: Francuz šutnuo protivničkog igrača u završnici (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.03.22. | 18:00

Prekinuli su Verdiblankosi seriju mečeva bez trijumfa, ali su ostali bez jednog od najvažnijih igrača

Preko potrebna pobeda za fudbalere Betisa. Posle serije od pet utakmica bez trijumfa u svom takmičenjima, slavili su pred gotovo 48.000 gledalaca na Benito Viljamarin stadionu protiv Atletik Bilbaa i nastavili trku sa Atletiko Madridom i Barselonom za treće mesto - 1:0. Susret je obeležio i neshvatljiv potez Nabila Fekira, koji je u finišu zaradio direktan crveni karton nakon što je posle jednog prekršaja šutnuo protivničkog igrača sa zemlje.

Nakon 15. trijumfa u sezoni, četa Maurisija Pelegrinija je četvrta na tabeli sa 49 bodova. Ima jedan više od Barselone koja ima dva meča manje. Kaskaju Verdiblankosi dva boda i za trećeplasiranim Atletikom. Bilbao je sa devet bodova manje od današnjeg rivala osmi.

Izabrane vesti

Odlično je Betis otvorio utakmicu, pripretio u ranoj fazi preko Huanmija, ali je Unaj Simon uspeo da interveniše. Samo sedam minuta kasnije je stigao i do prednosti preko Borhe Iglesijasa. Tek nakon primljenog gola su se gosit probudili, pretili mahom preko Ikera Muniaina i hitronogog Injakija Vilijamsa, ali do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata.

Gosti su bolje otvorili nastavak, ali nisu uspevali ozbiljnije da priprete, pa je malo nedostajalo da ih Iglesijas kazni novim golom posle jedne od retkih prilika za domaćina. Vodila se potom ravnopravna borba, stekao se utisak da se Betis blago i povukao kako bi sačuvao energiju i rezultata, ali to Bilbao nije uspeo da iskoristi. Otvorila se iznenada šansa Marselinovoj ekipi u samoj završnici kada je Fekir zaradio isključenje, ali ni to Lavovi sa San Mamesa nisu uspeli da iskoriste, te su morali da potpišu kapitulaciju.

Betis je u prvom poluvremenu mahom napadao po desnoj strani, ali je do pobedonosnog pogotka stigao preko leve. Huan Miranda je ubacio dobru loptu na dalju stativu, Borha Iglesijas se samo poklonio i sa par metara matirao Simona.

Teško je proceniti šta je Fekir mislio kada je u 80. minutu zaradio crveni karton. Prvo se poigravao sa protivničkim igračima i pimpovao loptu kraj aut linije. Kao da je probudio gnev gostiju, pošto je ubrzo oboren na zemlju, ali nije uspeo da se iskontroliše. Šutnuo je protivničkog igrača, iako se par sekundi ranije prenemagao, a taj potez nije promakao sudiiji Lahozu, koji mu je momentalno pokazao put u svlačionicu. Svestan je bio Francuz šta je uradio, pa se nije ni bunio već je samo napustio teren.

Usledila je rasprava sa glavnim arbitrom njegovih saigrača, uleteili su i gosti, pa je nastala gužva, a epilog svega bio je po javna opomena za Kanalesa i Sanseta zbog nesportskog ponašanja.

Uspeo je Betis da izdrži sa igračem manje, štaviše gosti nisu uspeli da stvore ni izgledniju priliku, pa nisu ni zaslužili bodove na Viljamarinu.


PRIMERA – 28. KOLO

Petak

Atletiko Madrid - Kadiz 2:1 (1:1)

/Feliks 3, De Pol 68 - Negredo 45/

Subota

Levante - Espanjol 1:1 (0:0)

/Gomez 80 - Puado 50/

Granada - Elče 0:1 (0:1)

/Fidel 11/

Viljareal - Selta 1:0 (0:0)

Hetafe - Valensija 0:0

Nedelja

Rajo Valjekano - Sevilja 1:1 (0:0)

/Bebe 46 - Dilejni 63/

Betis - Atletik Bilbao 1:0 (1:0)

/Iglesijas 20/

18.30: (1,55) Real Sosijedad (4,00) Alaves (7,50)

21.00: (1,33) Barselona (5,00) Osasuna (10,0)

Ponedeljak

21.00: (5,80) Majorka (3,90) Real Madrid (1,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Borha IglesijasNabil FekirBetisAtletik BilbaoPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara