Betis crveneo, pa uzeo bod sa penala protiv Hetafea (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.09.19. | 22:59

Gostujućim fudbalerima bilo je mnogo lakše, jer je u 25. minutu isključen Karvaljo

Ne može Betis da se sastavi na početku nove sezone u Primeri. Pobeda nad Leganjesom nije trgnula fudbalere iz Sevilje, koji su danas ponovo odigrali veoma slabo, ali nekako iščupali bod i pored činjenice da su na kraju ostali sa devet igrača na terenu, 1:1 (0:1).

Gosti su angažovano krenuli već od samog starta. Imali su terensku inicijativu, a Betis nije uspevao da se snađe u tom haosu. Igrali su domaći oštro, pa je sudija Gonzales već do 13. minuta utakmice podelio dva žuta kartona igračima u zelenim dresovima. A onda se dva minuta kasnije odlučio i da pokaže na belu tačku.

Izabrane vesti

Odgovornost je preuzeo Haime Mata. Golman Betisa poleteo je u jednu stranu, a lopta je završila u potpuno drugoj strani mreže, pa su gosti tako došli do vodstva.

Samo deset minuta kasnije kontru Hetafea nepropisno zaustavlja Vilijam Karvaljo. Nije fudbaler Betisa bio poslednji igrač odbrane, ali je startovao veoma neoprezno, pa mu je sudija Gonzales pokazao put u svlačionicu.

Nastavili su gosti da napadaju i do kraja poluvremena, najbolju šansu su imali u trećem minutu nadoknade preko Moline, ali je Robles ipak uspeo da odbrani taj šut.

Zanimljivo, u drugo poluvreme znatno angažovanije ulazi Betis koji prvi preti preko Alfonsa u 58. minutu. Pokušao je trener Hetafea da promeni stvari uvođenjem Anhela i Timora, ali samo je napravio kontraefekat.

Đene Dakonam je u 72. minutu načinio prekršaj u kaznenom prostoru, a nekako se očekivalo da sudija Gonzales sve izniveliše i dosudi penal. To je i učinio, a odgovornost je preuzeo Žoakin koji je bez ikakvih problema poravnao rezultat.

Nastavilo se sa nervoznom igrom. Hetafe je u 87. minutu postigao gol, ali je on poništen na intervenciju iz VAR sobe zbog minimalnog ofsajda na samom početku akcije. Fudbaleri gostujućeg sastava morali su samo da se pomire sa odlukom glavnog sudije. Rasplamsala se bitka u nadoknadi vremena, pokušali su i jedni i drugi da dođu do pobede, a u žaru borbe direktan crveni karton dobio je Loren zbog udarca u glavu laktom. Reklo bi se, prestrogo.

Vremena nakon toga nije bilo da Hetafe udari i po poslednji put, pa su i jedni i drugi morali da se zadovolje sa po jednim osvojenim bodom. Naravno, mnogo zadovoljniji ishodom biće domaćini koji su konačno isplivali iz zone ispadanja, a tamo ostavili današnjeg gosta.

ŠPANIJA 1 - 4. KOLO

Petak

Majorka – Bilbao  0:0

Subota

Real Madrid - Levante 3:2 (3:0)
/Benzema 25, 31, Kazemiro 40 – Majoral 49, Melero 75/

Leganes - Viljareal 0:3 (0:2)
/Moreno 26, 90+3, Silva 39ag/

Sosijedad - Atletiko Madrid 2:0 (0:0)
/Edegard 58, Monreal 61/

Barselona – Valensija  5:2 (2:1)
/Fati 3, De Jong 7, Pike 51, Suarez 61, 82 – Gameiro 29, Gomez 92/

Nedelja

Eibar - Espanjol 1:2 (0:0)
/Ramis 58 - Fereira 76, Granero 79/

Alaves – Sevilja  0:1 (0:1)
/Žordan 37/

Selta - Granada 0:2 (0:1)
/Sančez 45+6, Erera 54/

Valjadolid - Osasuna 1:1 (0:0)
/Hervijas 65 - Ibanjez 81/

Betis - Hetafe 1:1 (0:1)
/Žoakin 71p - Mata 15p/

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara