Konflikt posle utakmice (©Printscreen Via Twitter /@B24)
Konflikt posle utakmice (©Printscreen Via Twitter /@B24)

Besni navijači u konfliktu sa igračima Benfike, Šmit pogođen flašom u glavu!

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.24. | 02:07

Neprijatne scene po završetku meča u Faru

Zaostatak za Sportingom jeste ostao sedam bodova i posle 30. kola, ali šanse da Benfika u finišu sezone okrene situaciju naglavačke i pretekne gradskog rivala su se značajno smanjile.

Sportingu su dovoljne još dve pobede do kraja da osiguraju titulu, a na Lužu mogu da krive samo sebe zbog toga što su naprasno ispali iz realne trke za krunu. Kao i to što su u četvrtak eliminisani od Olimpika u Marselju, iako su na Velodrom doneli 2:1.

Izabrane vesti

Trijumf na gostovanju Farenseu završio se neprijatnim scenama pored ulaza u tunel, gde je došlo do konflikta besnih navijača sa fudbalerima i članovima stručnog štaba. Trener Rodžer Šmit pogođen je čak flašom u glavu, a on i njegovi fudbaleri ispraćeni su sa terena uz salve zvižduka i uvrede. Neki od aktera utakmice pokušali su da smire svoje pristalice, ali nisu naišli na pravi odgovor. Da nije bilo redara i policije, ko zna šta bi se desilo...

Inicijalna kapisla nezadovoljstva dela navijača jeste izvesno izgubljena titula, ali kap koja je prelila čašu je pomenuta eliminacija od Marselja u Ligi Evrope, zbog čega je Benfika pretrpela žestoke kritike javnosti. Po završetku utakmice trener Šmit izašao je i javno osudio ponašanje publike koja se našla u Faru.

"Ne prihvatam način na koji deo publike kritikuje nas. Igrači ovo nisu zaslužili. Najbolji način da se izađe iz ovoga je da navijači pokažu koliko vole i podržavaju klub, a ne da rade ovo što rade. Naravno, treba da postoji kritika, ali ne i ono što smo videli posle utakmice. Način na koji se ponašaju neki je negativan i bez imalo poštovanja. To nije dobro za nas, nije dobro za ovaj klub, sve ovo umanjuje šanse da nastavimo da pobeđujemo. Čak i u prvoj utakmici protiv Marselja, navijači su nam zviždali iako smo vodili", rekao je Šmit i nastavio:

"U revanš su nas poslali sa lošim osećajem i videli ste svi kako se završilo u Marselju. Videli ste i kako su njihovi (Olimpikovi) navijači bodrili svoj klub. Podrška i kada je najteže. To je ono što želim da i Benfika ima. Naša motivacija dolazi od navijača, a ovakve reakcije ne vode nikuda. Voleo bih da vidim pun stadion protiv Brage, da se vidi koliko ljudi voli Benfiku".

Teški dani za lisabonskog velikana...



tagovi

Rodžer ŠmitBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara