Loran Blan (©Reuters)
Loran Blan (©Reuters)

Benzemi u Al Itihad stiže Francuz, samo ne Galtije

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.07.24. | 19:37

Pioli je davno zaboravljena tema

Ceo cirkus je nastao u Al Itihadu pošto je isplivao prljav veš iz kluba o navodnom protivljenju Karima Benzeme da na klupu dođe Stefano Pioli, a ne Kristof Galtije koga je on lično želeo. I mnogo se velika prašina digla.

Galtije nije bio izbor uprave, Pioli jeste, ali su pregovori sa italijanskim stručnjakom pukli zbog unutrašnjih konflikta jer je Benzema maltene ucenio klub da mu dovedu sunarodnika i nekadašnjeg trenera PSŽ-a. Zato u Al Itihad neće doći ni Pioli, ni Galtije, ali će francuskom napadaču biti donekle ispunjena želja da vidi neko poznato lice na klupi. I to će navodno biti Loran Blan!

Izabrane vesti

Al Itihad se nalazi u osetljivom momentu. Doskorašnji predsednik Loaj Nazer je napustio funkciju u subotu, navodno zbog mešanja Ministarstva sporta u donošenje sportskih odluka u klubu iako je svima jasno da su Al Itihad i mnogi drugi klubovi finansirani upravo državnim novcem. Nazer je bio jedan od onih koji su glasno zagovarali ideju o Piolijevom dolasku.

Kako javljaju francuski mediji, Benzemina histerija zbog nedolaska Galtijea, sadašnjeg trenera Al Duhaila u Kataru, biće kompenzovana nekadašnjim selektorom Francuske. Blan bi trebalo da potpiše ugovor na dve sezone, uz platu od 8.000.000 evra godišnje, plus još dva miliona na ime bonusa i opciju automatskog produžetka na još godinu dana.

Zanimljivo, Blan i Benzema su svojevremeno bili deo skandala koji je potresao francuski fudbal. Naime, iskusni napadač je 2011. godine podržao Blana u vreme kada je ovaj bio selektor, uprkos tome što je zajedno sa francuskim Savezom želeo tada da ograniči broj reprezentativaca u sastavu koji vuku korene iz nekadašnjih kolonija.

Deceniju i kusur kasnije, njihovi putevi bi opet mogli da se spoje. Blan je bez posla skoro godinu dana, tačnije od septembra 2023. kada je dobio otkaz u Lionu posle tri poraza u četiri uvodne utakmice prvenstva.


tagovi

Al ItihadLetnji prelazni rok 2024Loran Blan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara