Benžaman Mendi (©Reuters)
Benžaman Mendi (©Reuters)

Benžaman Mendi oslobođen optužbi za šest silovanja i jedan seksualni napad

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.01.23. | 16:53

Sledi novo ročište za još dva dela koja mu se stavljaju na teret

Zaboravljeni bek Mančester Sitija Benžaman Mendi oslobođen je optužbi za šest silovanja i jedan seksualni napad, odlučeno je posle konačne presude suda u Česteru! U pitanju su optužbe da je počinio šest silovanja nad četiri različite osobe ženskog pola, uz seksualni napad na još jednoj pripadnici nežnijeg pola.

Konačna odluka o ovim sporovima doneta je u sredu, ali je zvanična postala dan kasnije, jer porota nije mogla da se usaglasi oko presude za još jedno silovanje i pokušaj silovanja, što se Mendiju takođe stavlja na teret. Zbog toga Francuz još nije završio sa sudskim postupcima. Porota je oslobođena dužnosti i novo ročište zakazano je za 26. jun, kada će se definitivno doneti odluka po pitanju dva preostala slučaja. Preliminarno saslušanje zakazano je već za 27. januar, a suđenje se nastavlja krajem juna.

Izabrane vesti

Više od godinu i po dana prošlo je od poslednjeg Mendijevog meča u dresu Mančester Sitija, a nešto kraće je pod suspenzijom. On se našao u vrtlogu optužbi za silovanja, pokušaje silovanja i seksualne napade zajedno sa čovekom po imenu Luj Saha Maturi koji je bio označen kao neko ko je Sitijevom beku "nameštao" devojke, ali i takođe da je bio učesnik nečasnih radnji. On je takođe oslobođen optužbi, iako se i sam teretio za tri silovanja dve tinejdžerke. Obojica su bili pod sumnjom da su zajedno silovali devojku u Mendijevoj kući tokom "zaključavanja" u vreme pandemije virusa korone.

Subota, 13.30: (4,20) Mančester Junajted (3,60) Mančester Siti (1,95)

Mendi je od strane tužioca bio označen kao "predator" koji je "lovio" žene, a "nasilni seks je pretvorio u oblik igre". I on i Saha Maturi su od početka odbacivali sve radnje po slovu optužnice, a branili su se isticanjem da su seksualne aktivnosti bile "uz obostrani pristanak". Odbrana je svoj slučaj gradila na konto činjenice da je Francuz poznati fudbaler, kao i da su "slava, novac i seks uvek dobar povod za dramu". Na kraju se ispostavilo da je po pitanju sedam različitih optužbi - nevin. I to jednoglasnom odlukom porote koju su sačinjavali sedam muškaraca i četiri dame. Jedan od članova otpušten je ranije iz medicinskih razloga.

Iz Mančester Sitija su potvrdili da su ispratili Mendijev sudski postupak, ali nisu hteli da komentarišu ništa pošto je slučaj još otvoren. To su navodni pokušaj silovanja 29-godišnje devojke 2018. i navodno silovanje 24-godišnje devojke oktobra 2020. Porota je o ova dva slučaja većala pune dve sedmice i nije mogla da donese ni oslobađajuću, ni presudu da je kriv.

Podsetimo, Mendi je prvi put uhapšen u novembru 2020, a klub ga je suspendovao u avgustu sledeće godine nakon što je zvanično protiv njega podignuta optužnica za silovanje. Od tada se broj optužbi za ovo i slična dela samo uvećavao, da bi zajedno sa Sahom bio optužen od strane 13 različitih žena za seksualna zlodela...

Mendi je i dalje zvanično fudbaler Sitija, a ugovor mu ističe na leto.


tagovi

Benžaman MendiMančester Siti

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara