(©AFP)
(©AFP)

Benfika u Portu ide na +8 u odnosu na šampiona

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.11.20. | 14:20

Nemoguća misija za Boavistu koja posle pet kola još uvek nema pobedu u prvenstvu

Oko dvadesetak navijača dočekalo je juče Benfiku na aerodromu u Portu uoči gostovanja Boavisti (22.00). Skandiranje i bakljada u vidu crvenog dima usledili su još po izlasku aviona i pratili autobus lisabonskog tima do hotela, sve kao rezultat podrške nakon sedam uzastopnih pobeda Orlova u svim takmičenjima. Još jedna i Benfika će biti na plus osam u odnosu na branioca titule Porto i to posle svega šest rundi Primeire.

U taboru vicešampiona Portugalije su odlučili da na ovo gostovanje otputuju avionom, kako bi svojim fudbalerima obezbedili više vremena za odmor, a iz istog razloga će se na identičan način i vratiti u Lisabon po završetku večerašnjeg meča. Jer utakmica sa Rendžersom u trećem kolu Lige Evrope očekuje ih već u četvrtak i svaki, pa i minimalni odmor dobro će doći za oporavak fudbalera u ovako zbijenom kalendaru.

Izabrane vesti

Iz tog razloga Žorž Žesus će večeras ponovo morati da kombinuje, a kako je prioritet Benfike da vrati krunu u Portugaliji, neće biti poštede, iako Orlove dočekuje pretposlednji tim Primeire. Adel Tarabt i Rafa Silva bi trebalo da se vrate u startnih 11, umesto Picija i Pedrinja, koji se na meču sa Standardom povredio, dok će Žilberto zauzeti svoju poziciju na desnom boku umesto Dioga Gonsalvesa.

Boavista nema ni bod kod kuće posle dva meča, nijednu pobedu posle pet rundi, ali trener domaće ekipe Vasko Seabra smatra da su prikazanom igrom zaslužili više od onoga što pogled na tabeli govori.

Svaka utakmica je šansa da meč završimo pobedom. Komentari ljudi koji su gledali naše utakmice su da bi, sa onim što smo stvorili, trebalo da imamo bolje rezultate. Istina je da trenutno nije takav slučaj, ali znamo da će događati u narednom periodu”, istakao je portugalski stručnjak.

Adila Ramija neće biti zbog povrede, Havija Garsije zbog suspenzije, a Nuna Santosa jer je pozajmljen upravo od Benfike, što će ostaviti prostora Seabri da pruži priliku ostalim drugim igračima.

Spremni smo na poteškoće koje nas očekuju. Znamo da se suočavamo sa protivnikom koji je pobedio na svakoj dosadašnjoj utakmici. Trenutno se nalazimo u takvoj situaciji da smo stvorili uslove za pobedu i nismo je ostvarili, zbog čega ćemo dati sve od sebe da uzmemo tri boda. Dozvoljavamo protivnicima sve manje šansi za gol i defanzivno sazrevamo. Želimo da sačuvamo svoju mrežu i postižemo što više golova.

Vrlo ambiciozno za tim koji je izgubio svih pet prethodnih mečeva od Benfike uz gol razliku 18:3.

PRIMEIRA - 6. KOLO

Petak

Fereira – Porto 3:2 (2:1)

/Jan 11, Eustakio 43, Košta 58pen – Oliveira 45pen, Otavio 78/

Subota

Belenenses - Farense 1:1 (0:0)

/Edgar 90 - Gold 69 penal/

Rio Ave - Moreirense 2:0 (0:1)

/Pjazon 14, 83 penal/

Maritimo - Nasional 0:0

Nedelja

Portimonense - Santa Klara 1:2 (0:1)

/Boa Morte 66 - Kardozo 37, Santana 57/

Žil Visente - Gimaraiš 1:2 (0:1)

/Dijaš 66 - Duarte 23, Rošinja 89/

Sporting - Tondela 4:0 (1:0)

/Gonsalveš 45, 49, Poro 79, Šporar 93/

Ponedeljak

19.45: (1,40) Braga (4,80) Famalikao (7,75)

22.00: (9,00) Boavista (5,70) Benfika (1,30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BenfikaBoavista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara