Radost Benfike (©Reuters)
Radost Benfike (©Reuters)

Benfika prebrodila krizu, Otamendi u ulozi spasioca: Trzaj glavom za mir na Lužu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.04.23. | 21:22

Argentinski štoper nebeskim skokom slomio otpor Estorila...

Kroz težak period prošla je Benfika. Bila je najlepša evropska priča, ali je Inter ugasio snove portugalskog velikana o pisanju bajke u Ligi šampiona i skidanju prokletstva Bele Gutmana. Zaustavljena je u četvrtfinalu, debelo je premašila sva očekivanja i više nije rastrzana na dva fronta,može da se posveti ostvarenju primarnog cilja - povratku titule na Luž.

Eliminaciju iz društva najboljih pratila je i kriza u portugalskom šampionatu, doživela je ekipa Rodžera Šmita dva klasična nokauta u dva kola zaredom. Prvo od Porta na Lužu, kada se spremala za hlađenje šampanjca. Umesto čađe meda navijači su ispili čašu žuči, a još malo gorčine dosuo je Šaves. I zbog svega što je Orlove pratilo prethodnih sedmica, nisu više tako izbirljivi. Situacija je daj šta daš, a minimalcu protiv Estorila su se i te kako obradovali - 1:0 (1:0).

Izabrane vesti

Definitivno Benfika nije onaj tim koji je gazio sve redom. Nije se na ekipu preterano odrazio odlazak Enca Fernandeza, prvi nalet je izgurala kao da nije bio jedna od bitnijih karika u sistemu Rodžera Šmita, ali vremenom je lidera sustigao umor. Ne vrti previše igrača nemački strateg, drži se proverenih snaga i za Estoril se, za razliku od pređašnjih utakmica,to ispostavilo kao dobitna kombinacija.

Benfika nije imala mira do poslednjeg sudijskog zvižduka, a mogla je i morala utakmicu ranije da zaključa. Kreirala je “brdo” šansi, opsedala gol rivala i samo jednu loptu smestila u protivničku mrežu. Nebeski letač Nikolas Otamendi se vinuo u vazduh, slomio otpor Estorila i sačuvao bodove na Lužu. Našao se u ulozi spasiocasticajem okolnosti.

Pokupio je ubacivanje Davida Neresa, trzaj glavom bio je savršen i prvog mesta vredan, ali i pre njega Benfika je imala nekoliko kolosalnih šansi. Nije ih koristila. Žoao Mario promašio je penal, bila je to najbolja prilika za Benfiku do pogotka Otamendija u smiraj prvog poluvremena. Mreža gostiju nije mirovala u nastavku, zanjihao ju je Petar Musa, međutim, pogodak je poništen zbog ofsajda.

PRIMEIRA - 29. KOLO

Petak

Kasa Pia - Braga 0:1 (0:0)

/R. Orta 54/

Subota

Famalikao - Maritimo 3:2 (0:2)

/Kadiz 64, Rodrigez 69p, Pablo 98 - Riaskos 18, Vidigal 39/

Boavista - Rio Ave 3:2 (3:1)

/Ndžai 9, Lurenko 12, Mangas 35 - Ernani 15, Boateng 85/

Fereira - Porto 0:2 (0:0)

/Taremi 66p, Martinez 83/

Nedelja

Portimonense - Žil Visente 1:0 (0:0)

/Maurisio 48/

Benfika - Estoril 1:0 (0:0)

/Otamendi 44/

Santa Klara - Šaves 1:1 (0:0)

/Žordao 87 - Abas 83/

21.30: (2,60) Aruka (3,15) Vizela (2,85)

Ponedeljak

21.15: (5,70) Gimarais (4,00) Sporting (1,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeiraEstorilBenfikaNikolas OtamendiŽoao MarioPetar MusaDavid NeresRodžer Šmit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara