Akturkoglu (©Reuters)
Akturkoglu (©Reuters)

Benfika na turski pogon krenula za Beograd: Kerem i Kokdžu raširili krila Orlovima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.09.24. | 23:30

Santa Klara povela u prvom minutu, pa izgubila – 4:1

Čuvaj se Zvezdo Kerem Akturkoglua! Turski reprezentativac, rođen pod srećnom zvezdom, pošto je kao beba preživeo razorni zemljotres, ušao je u fantastičnu formu i pogađa mrežu maltene kako šutne na gol.

Briljirao je u dresu reprezentacije Turske u Ligi nacija (tri gola protiv Islanda), a večeras je trasirao put Benfiki do nove pobede i to nakon šokantnog početka utakmice, u kojem je Santa Klara postigla vodeći gol nakon samo 12 sekundi. Na kraju, ipak, ispalo je po onoj narodnoj „Ne diraj lava dok spava“, samo što su sad Orlovi bili u glavnoj ulozi, pošto su deklasirali goste sa 4:1.

Izabrane vesti

Benfika kreće za Beograd na megdan Crvenoj zvezdi u četvrtak u Ligi šampiona na – turski pogon. Jer, nije samo Kerem Akturkoglu večeras blistao na terenu, nego i njegov zemljak i kolega iz reprezentacije Orkan Kokdžu. Nekadašnji kapiten Fajenorda, centralni vezista, asistirao je za dva naredna gola Orlova, kojima je tim iz Lisabona došao do nedostižne prednosti za skromnu Santa Klaru.

Ubedljiva pobeda je bila preko potrebna Benfiki posle slabog starta sezone, u kojem je dobila samo dve od četiri utakmice i odmah upala u bodovni zaostatak za rivalima. Dolazak Bruna Laža za trenera trebalo je nešto da promeni u taboru Orlova i – uspeo je. Ako je suditi po ovih prvih 90 minuta u njegovom drugom mandatu u najvećem portugalskom klubu, našao je žicu da makar trgne „crvene“. Što, opet, nije baš najradosnija vest za Crvenu zvezdu, pošto joj Benfika za četiri dana dolazi u goste. Osvežena, „nabrijana“ posle ove goleade.

Utakmica je krenula šokantno za domaći tim. Visoko postavljena odbrana Benfike, koja je izašla do centra, uhvaćena je na pogrešnoj nozi. Tačnije, iskusni Otamendi, komandant odbrane Argentine na Mundijalu u Kataru, obrukao se katastrofalno procenivši let lopte, promašio je ceo fudbal, a Vinisijus Lopes je lako pogodio za vođstvo gostiju.

Ali, malo je bilo potrebno timu iz Lisabona da se presabere i krene da popravlja ono što se zabrljalo u otvaranju utakmice. Kerem Akturkoglu je primer igrača kojem period adaptacije nije potreban, dokaz da onaj koji zna – zna. Gde god da dođe, odakle god da dođe. U Galati je prošle sezone dao 15 golova i za devet asistirao, a evo, samo što je došao u Benfiku, već je došao do trećeg pogotka uz tri asistencije.

A, onda je na scenu stupio Orkan Kokdžu, njegove dve asistencije, za Florentina, pa za Antonija Silvu, trasirale su put Benfiki do pobede. Svoj trag na ovaj trijumf ostavio je i Anhel di Marija, koji je postigao četvrti gol.

U poslednjih pola sata, utisak je, tim iz Lisabona je malo popustio, skinuo nogu sa gasa, pet izmena napravio je Bruno Laž, rešio da odmori i Di Mariju i Akturkoglua i Kokdžua i Pavlidisa, da ih sačuva za četvrtak i za Beograd.

Benfika je podigla glavu, Laž je doneo neki novi vetar, a koliko je moćan testiraće Crvena zvezda u četvrtak na premijeri reformisane Lige šampiona.

PRIMEIRA – 4. KOLA

Petak

Aruka – Sporting 0:3

/Gonsalveš, 24, Đekereš 73 pen, Trinkao 80/

Subota

Kasa Pija - Moreirense 3:1 (0:1)

/Čamba 58, Blanko 70, Nuno Moreira 81 - Madson 35/

AVS Aves - Rio Ave 1:0 (0:0)

/Vasko Lopes 72/

Famalikao - Žil Visente 1:1 (1:0)

/Gonzales 14 - Koreja 49/

Benfika - Santa Klara 4:1 (2:1)

/Akturkoglu 27, Florentino 34, Silva 47, Di Marija 58 - Vinisijus 1/

Nedelja

16.30: (1,15) Porto (7,75) Farense (19,0)

19.00: (2,30) Estoril (3,30) Nasional (3,20)

21.30: (2,05) Braga (3,40) Gimarais (3,70)

Ponedeljak

21.15: (1,95) Estrela Amadora Boavista (4,20)

***kvote su podložne promenama

 



tagovi

Orkun KokdžuKerem AkturkogluBruno LažSanta KlaraBenfikaAnhel Di Marija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara