Renato Sančes (©AFP)
Renato Sančes (©AFP)

Benfika ima PSŽ virus

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.09.24. | 13:33

Porugalcima za oko zapao zanimljiv detalj…

Renato Sančes definitivno neće igrati protiv Crvene zvezde u Beogradu, preskočiće prvi meč Lige šampiona. Očekuje ga pauza od dve do tri nedelje, a povreda veziste koji je pre osam godina zadivio na Evropskom prvenstvu navela je Portugalce da pročeprkaju po istoriji povreda.

Ne samo Renata Sančesa, koji se posle dve odigrane utakmice povredio, nego igrača koji su poslednjih godina stizali na pozajmice na Luž. I za oko im je zapao zanimljiv detalj: fudbaleri koje im pošalje Pari Sen Žermen imaju ‘falinku’.

Izabrane vesti

Benfika je u skorije vreme više puta poslovala sa pariskim klubom i nije se baš ovajdila od igrača koje je dovodila na pozajmicu. Svaki je u manjoj ili većoj meri kuburio sa povredama, pa su u A Boli ustanovili da velikan iz Lisabona ima PSŽ virus.

Renato Sančes je poslednji u nizu koji se povredio, i to posle samo dva nastupa. Pre njega, protekle sezone, na pozajmicu iz Grada svetlosti stigao je Huan Bernat. Tek sedam nastupa upisao je za Benfiku, dobar deo takmičarske godine propustio je zbog operacije pubične iliti preponske kosti.

Godinu dana pre no što će Huan Bernat doći, Pari Sen Žermen je portugalskom klubu pozajmio Julijana Drakslera. Insistirao je Rodžer Šmit na Nemcu, poprilično je to koštalo Benfiku. Izdvojila je 2.500.000 evra i gotovo da ništa nije dobila od veziste. Odigrao je 18 utakmica, dao dva gola, a imao je različite zdravstvene probleme. Morili su ga koleno, mišići, zglob je operisao…

Nikako Benfika nije imala sreće sa igračima pariskog kluba. Za Portugalce više nego dovoljno da pronađu novi virus i nadenu mu ime PSŽ.



tagovi

BenfikaPari Sen ŽermenRenato SančesHuan BernatJulijan Draksler

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara