Adrijen Rabio (Reuters)
Adrijen Rabio (Reuters)

Benaser koči poslove na San Siru: Rabio ima ponudu Milana

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.08.24. | 02:15

Još otkako je Francuz napustio Juventus Rosoneri su mu ponudili četvorogodišnji ugovor i platu od 5.500.000 evra po sezoni... Rabio nema klub, sve je otvoreno

Početak sezone u Seriji A pokazao je da Milan nije uigran, da ga ne krasi lakoća protoka lopte, da nedostaje ideja, a i realizacije. Zato Rosoneri u završnici prelaznog roka žele da naprave doselekciju, odnosno da ponude svom treneru Paulu Fonseki dodatna rešenja. A da bi se to desilo, italijanski velikan trebalo bi prvo da se pozdravi sa Ismaelom Benaserom.

Sportski sektor Milana prisutan je na nekoliko frontova, a kako javlja Danijele Longo, novinar Calciomercato-a specijalizovan za dešavanja u taboru Rosonera, vicešampion Italije je još pre dva meseca, otkako se Adrijen Rabio rastao sa Juventusom i postao slobodan igrač, ponudio četvorogodišnji ugovor Francuzu i platu od 5.500.000 evra po sezoni. Ta ponuda i dalje je na stolu.

Izabrane vesti

Međutim, Rabio je i otišao iz Torina u potrazi za boljim finansijskim uslovima (u Juveu imao 7.500.000 godišnje), ali Milan ima opciju da pojača ponudu i namami Rabioa na San Siro. Da bi se to desilo, neophodno je da Benaser ode. Tako bi se Milan rasteretio plate od 4.000.000 evra neto po sezoni, a trebalo bi da zaradi više desetina miliona evra, odnosno da pregovara sa interesentima i pokuša da izdejstvuje obeštećenje približno izlaznoj klauzuli Alžirca koja iznosti 50.000.000 evra.

Pregovarački potencijal, ukoliko se Rabiou ideja da ostane u Seriji A učini interesantnom Milan će pokušati da uveća tako što će predočiti iskusnom vezisti da ga čeka jedna od nosećih uloga u timu i da se idealno uklapa u Fonsekinu fudbalsku filozofiju. Nije nebitan detalj to što Rosoneri u timu imaju još trojicu Francuza - Majka Menjana, Tea Ernandeza i Jusufa Fofanu.

Ali još jedan Francuz je na meti Milana koji posle odlazaka Tomaza Pobege, Jasina Adlija i potencijalnog "Arrivederci" Benaseru, želi da unapredi vezni red. Sedmostruki šampion Evrope dogovorio je uslove saradnje sa Manuom Koneom iz Borusije Menhengladbah koja za slobodnu svog veziste traži 20.000.000 evra i bonuse. I taj transfer je u direktnoj vezi sa odlaskom Benasera.




tagovi

Letnji prelazni rok 2024Adrijen RabioManu Koneac milanMilan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara