Džud Belingem (©Reuters)
Džud Belingem (©Reuters)

Belingem ide isključivo za 150.000.000 evra, Real polako odustaje

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.02.23. | 18:16

Liverpul favorit, Siti i Junajted vrebaju iz senke, Dortmund ga menja "besplatnim" Japancem

Dortmund je prerastao i već narednog leta Džud Belingem trebalo bi da napravi iskorak u karijeri. Tako barem najavljuju najveći evropski mediji. I dok sa Ostrva nabrajaju timove što će iz prvih redova licitirati za engleskog vezistu, nemački mediji javljaju da bi Belingema na Vestfalenu trebalo da odmeni Ajntrahtov Daiči Kamada.

Pouzdani Atletik se ovog petka bavio onim što Belingema čeka na kraju sezone. Pomenuti izvor ističe da će stav Dortmunda biti ključan u čitavom poslu. Belingem sa nemačkim klubom ima ugovor do leta 2025. godine i mada na Vestfalenu finansijski stoje dobro te nemaju potrebu da ga prodaju, neće mu stajati na putu u slučaju zadovoljavajuće ponude. Što bi u prevodu bilo 150.000.000 evra, koliko su u Borusiji od starta istakli da će zahtevati za 19-godišnjeg Engleza.

Izabrane vesti

A to je cifra koja značajno utiče na broj zainteresovanih klubova. Real, prema informacijama Atletika, prvi otpada. Zainteresovan jeste, čak je obavio i nekoliko rundi pregovora sa Džudovim ocem, ali na Bernabeu su postavili limit do kojeg su spremni da idu koji Dortmundov zahtev značajno premašuje. Pride su u klubu jačanje napadačke linije označili kao prioritet, budući da Karim Benzema uveliko gazi 36. godinu, a pravu alternativu nema.

Mančester Siti i Liverpul su takođe zainteresovani, s tim da su Redsi označeni kao favoriti, a kao jedan od razloga navodi se to što bi se Belingem bolje uklopio u sistem Jirgena Klopa čiji je veliki poštovalac prema rečima Atletika. Još jedna od prednosti tima sa Enfilda je i Klopova odlična veza sa bivšim klubom.

Opet, sve će zavisiti od Liverpulove mogućnosti da istrese pomenutih 150.000.000 evra, što bi bilo skoro duplo više od dosadašnje rekordne kupovine Redsa (Virdžil Van Dajk, 84.650.000 evra). Siti s druge strane ne bi trebalo da ima problem sa finansijske strane uprkos istrazi koja se vodi protiv njega. Neće ni Junajtedu teško pasti da zavuče ruku u džep. Ekipa izgleda sve bolje sa Erikon Ten Hagom za kormilom, konkurentna je na svim frontovima i samim tim ne treba je isključivati ni iz trke za Belingema, posebno ukoliko dođe do promene vlasničke strukture na čemu se uveliko radi.

Ko god na kraju završio kao pobednik trke, izvesno je da Belingem neće ostajati u Dortmundu pa na Vestfalenu moraju polako da se pripremaju za narednu sezonu, posebno što će ostati i bez Mahmuda Dauda sa kojim su u klubu odlučili da ne produže ugovor. Nemački Sport1 javlja da iz Borusije već neko vreme rade na angažovanju Daičija Kamade.

Prema saznanjima pomenutog lista, sportski direktor kluba Sebastijan Kel sastao se u sredu sa predstavnicima japanskog veziste Robertom Tukadom i Tomasom Krotom, a signali su bili pozitivni. Kamada je zainteresovan i spreman da po isteku ugovora sa Ajntrahtom, kao slobodan igrač karijeru na leto nastavi u Dortmundu, uprkos interesovanju pojedinih klubova izvan Nemačke.

Doduše, čelnici kluba iz Frankfurta nisu u potpunosti digli ruke od 26-godišnjeg veziste, ali Sport1 navodi da su šanse za njegov ostanak svakim danom sve manje. Kamada je u Ajntraht stigao pre pet i po godina iz Sagan Tosua za 1.600.000 evra i za nemački klub odigrao 162 utakmice, postigao 37 i namestio još 31 gol. Prošle godine osvojio je Ligu Evrope, a u prvoj sezoni sa Ajtrahtom domogao se i trofeja u Kupu Nemačke.


tagovi

Džud BelingemDaiči KamadaLiverpulMančester SitiMančester JunajtedReal MadridBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara