Belgija nikad gora, a opet pakleno jaka, čak i bez De Brujnea, Kompanija, Vitsela, Felainija, Najngolana…

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.03.19. | 12:46

Spisak Belgije za duele sa Rusijom i Kiprom

Da je na mestu Roberta Martineza  bio selektor neke druge zemlje verovatno bi doživeo fras, ali prednost Belgijanaca je što je za zemlju od 11.000.000 stanovnika imaju nestvarno velik broj kvalitetnih fudbalera, pa će i pored silnih izostanaka zbog povreda protiv Rusije i Kipre u kvalifikacijama za Euro 2020. svejedno imati ozbiljno moćan sastav predvođen asovima kakvi su Eden Azar, Dris Mertens, Tibo Kurta, Tobi Aldervajreld i ostali.

Čini se ipak da Belgijanci skoro nisu imali ovako slab sastav na raspolaganju, pošto su zbog povreda otpali Vensan Kompani, Kevin De Brujne i Aksel Vitsel, dok je Romelu Lukaku na spisku, ali se i on muči sa stopalom, pa nije siguran za utakmice zakazane za 21. i 24. mart. Pod znakom pitanja su i Musa Dembele (članak) i Tomas Vermalen (primicač).

Izabrane vesti

Ne treba da zaboravimo da je Martinez još ranije precrtao Maruana Felainija i Radžu Najngolana, pa ovaj tim zaista nema toliko zvučnih imena kao neki prethodni.

Novih imena ipak nema, jer je Martinez već pozivao i one koji su ove sezone zablistali u domaćem prvenstvu. To se odnosi na Leandra Trosara, Brendone Mehelea, Hansa Vanakena i Timotija Kastanja. Sa druge strane, supertalentovani štoper Standarda iz Liježa Zinjo Vanheusden (19) moraće da se strpi još malo.

Golmani: Tibo Kurtoa (Real Madrid), Simon Minjole (Liverpul), Matz Sels (Strazbur), Koen Kastels (Volfzburg)
Odbrambeni: Tobi Aldervajreld (Totenhem), Dedrik Bojata (Seltik), Džejson Denajer (Olimpik Lion), Brendom Mehele (Klub Briž), Tomas Vermalen (Barselona), Jan Vertongen (Totenhem)
Vezisti: Musa Dembele (Gvangdžou Evergrande), Janik Karasko (Dalijen Jifang), Timoti Kastanj (Atalanta), Naser Šadli (Monako), Toma Menije (Pari Sen Žermen), Leander Dendonker (Vulverhempton), Denis Prat (Sampdorija), Juri Tilemans (Lester), Hans Vankaen (Klub Briž)
NapadačiKristijan Benteke (Kristal Palas), Eden Azar (Čelsi), Torgan Azar (Borusija Menhengladbah), Adnan Januzaj (Real Sosijedad), Dris Mertens (Napoli), Leandro Trosar (Genk), Miši Batšuaji (Kristal Palas), Romelu Lukaku (Mančester junajted), Divok Origi (Liverpul).

 


tagovi

Fudbalska reprezentacija Belgije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara