Bela tačka i čvrsta odbrana uveli Tekstilac u Mozzart Bet Superligu

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.06.24. | 19:59

Javor se vraća u niži rang, dok će klub iz Odžaka prvi put za svojih 105 godina igrati sa najboljima u zemlji

Pre dve sezone igrali su Srpsku ligu, a sledeće će Mozzart Bet Superligu. Uspon Tekstilca iz Odžaka dostigao je vrhunac i prvi put za svojih 105 godina postojanja igraće u najjačem rangu domaćeg fudbala. Posle 1:0 u prvom meču baraža sa Javorom, fudbaleri Tekstilca u revanšu su kao gosti odigrali 1:1 i obezbedili plasman u Mozzart Bet Superligu, dok će Ivanjičani posle dve godine morati nazad među prvoligaše.

Ponovo je presudio penal. Za razliku od prve utakmice kada mu je Strahinja Manojlović odbranio šut sa bele tačke - pa je pogodio iz odbitka - iskusni Miroslav Marković ovaj put bio je precizan iz prve. Hrabro je u 52. minutu poslao loptu po sredini gola, a rizik mu se isplatio.

Izabrane vesti

Tim potezom Marković je kaznio nešto raniju nesmotrenost (najblaže rečeno) Javorovog štopera Leandra, koji je posle ubačene lopte sa leve strane nespretno reagovao i pokosio po nogama upravo Markovića.

Uspeli su domaćini u 75. minutu da izjednače preko Dukurea, ali nije im to bilo dovoljno. Imao je Francuz nešto kasnije i priliku da se proslavi, međutim, Bojan Brać je sjajno reagovao i sprečio Ivanjičane da stignu do rezultata koji vodi meč u produžetke. Pre toga je 35-godišnji čuvar mreže imao i saveznika u stativi, kada se u šansi našao mladi Lue Bajere. Okvir gola je bio i na strani domaćih, kada je u uvodnim minutima meča šutirao Marković, na povratno dodavanje Đurća.

Ovo je prvi put da je neki prvoligaš bio uspešniji od superligaša u baražu, ali po viđenom u ovom dvomeču, Javor i nije pokazao da je kvalitetniji tim od četvrtoplasirane ekipe iz Mozzart Bet Prve lige. Dugo je trebalo Ivanjičanima da uspostave inicijativu i budu konkretni pred golom rivala. Ne samo u revanšu, već i računajući prvi duel igran prošle srede u Novom Sadu. Pokušavao je danas Stjuart u nekoliko navrata, uglavnom neprecizno...

Nije izabranicima nekadašnjeg selektora Radovana Ćurčića pomoglo ni to što je odlični Branimir Jočić morao van terena zbog povrede već sredinom prvog poluvremena. Zamenio ga je 20-godišnji Nigerijac Gabrijel Obekpa i u prvom kontaktu sa loptom nagovestio da bi mogao biti od velike koristi Tekstilcu naredne sezone u sudarima sa superligašima. Uspeo je da preseče akciju Javora, brzo odloži loptu na stranu, a onda i nastavi kretnju ka protivničkom golu, ali su gosti ipak propustili da kreiraju bolji napad nego što je ispalo.

Nakon što su napravili istorijski podvig u Odžacima neće imati previše vremena da slave, već će morati da se posvete infrastruktiri. Pitanje je gde će Tekstilac naredne sezone igrati kao domaćin, jer je zbog nedostatka uslova Javor morao da ugosti u Novom Sadu na Vojvodininom Karađorđu. A, zapravo još veći problem je šta će biti sa istragom Disciplinske komisije FSS koja po prijavi UEFA proverava dve utakmice Tekstilca iz ove sezone, protiv novosadske Mladosti (1:2) i OFK Vršca (1:2).

BARAŽ ZA MOZZART BET SUPERLIGU (REVANŠ)

JAVOR - TEKSTILAC 1:1 (0:0), prvi meč 0:1

/Dukure 75 - Marković 52 pen/

Ivanjica

Gradski stadion

Sudija: Milan Ilić

REVANŠ MEČEVI BARAŽA ZA POPUNU MOZZART BET SUPERLIGE

Danas

Javor - Tekstilac 1:1 (0:0), prvi meč 0:1

/Dukure 75 - Marković 52 pen/

Železničar Pančevo - Inđija u toku, prvi meč 2:1


tagovi

Tekstilac OdžaciJavorMozzart Bet SuperligaMozzart Bet Prva liga SrbijeMiroslav Marković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara