Geret Bejl (Reuters)
Geret Bejl (Reuters)

Bejl bi ipak oproštajnu sezonu u Madridu?

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.12.20. | 18:48

Piše AS i poziva se na izvore bliske fudbaleru

Geret Bejl se nije naigrao fudbala u Real Madridu poslednjih godinu i po dana i delovalo je da je letošnji povratak u klub u koji ga je lansirao u fudbalska sazvežđa gotovo idiličan. Međutim, prema pisanju španskog Asa koji se poziva na izvore bliske fudbaleru, Velšanin se nada da će po isteku pozajmice u Totenhemu, ipak odraditi poslednju sezonu ugovora u prestonici Španije.

Svojevremeno najskuplje plaćeni igrač planete motri na klimu u Kraljevskom klubu, posebno na dešavanja u kojima je, ili će glavni akter biti omraženi mu Zinedin Zidan. Ukoliko Francuski stručnjak napusti klub na kraju sezone samoinicijativno ili prste umeša Florentino Perez, vrata bi se svakako široko otvorila za 31-godišnjaka. As spekuliše da je povratak realan i u konstelaciji u kojoj će Zi-Zu ostati na kormilu Blankosa i nakon takmičarske 2020/21. Tvrdnja je potkrepljena činjenicom da iako postoji obostrani animozitet na relaciji Zidan-Bejl, Velšanin uživa podršku predsednika Pereza koji je 2013. godine njegovim transferom od 101.000.000 evra oborio svetski rekord.

Izabrane vesti

Bejlov povratak u severni London očigledno ne teče onako kako je zamislio. Žoze Murinjo mu je omogućio 522 minuta na terenu i devet nastupa (šest u Ligi Evrope i tri u Premijer ligi). Postigao je dva gola, čak i pobedonosni protiv Brajtona, ali sve je to nedovoljno da se iskobelja iz senke vrhunske forme i saradnje Harija Kejna i Hjong Min Sona. Dakle, da bi opravdao 15.000.000 evra, odnosno polovinu plate u Realu koju Totenhem plaća i da bi makar zaličio na onog fudbalera koji je takmičarske 2012/13 zapalio Premijer ligu, Bejl mora mnogo ubedljivije svaki put kada mu Murinjo da šansu.

U isto vreme na Santijago Bernabeu razmišljaju kako da se ratosiljaju svih nepotrebnih troškova i obezbede finansijsku potporu za ono što ih očekuje predstojećeg leta. Napade na neke od najblistavijih talenata evropskog fudbala, Kilijana Mbapea, Erlinga Halanda i Eduarda Kamavingu. Ovog leta Hames Rodrigez je poslat u Everton bez obeštećenja samo da bi se klub oslobodio stege koju je nosila njegova godišnja zarada od 16.000.000 evra. Pregovori oko novih ugovora za Serija Ramosa koji zarađuje 15.000.000 i Luke Modrića koji prihoduje 9.000.000 još uvek su na čekanju.

Bez obzira na mere štednje koje uključuju poslove sa Hamesom i Bejlom, situacija sa rashodima koji idu na plate još uvek nije idealna i izdaci rastu iz sezone u sezonu. Godišnji troškovi zarada za sezonu 2019/20 iznosili su 411.000.000 evra od čega je 301.000.000 išlo u pravcu Zidanovog prvog tima. Godinu dana pre toga za iste svrhe izdvojeno je 394.000.000 evra.

Planirani budežt za aktuelnu sezonu je 448.000.000 na nivou čitavog kluba. Dakle u Realu bi verovatno više voleli da i naredne sezone od Sparsa dobijaju čestitke koje pokrivaju polovinu Bejlove zarade, mada nije isključena ni opcija oproštajne godine u na mestu na kojem je ostvario najveće uspehe u karijeri.



tagovi

Zinedin ZidanGeret Bejl

Obaveštavaj me

Totenhem
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara