©Reuters
©Reuters

Bebe poneo projektil za Sevilju, ali to nije bilo dovoljno za finale: Betis igra za trofej Kupa kralja posle 17 godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.03.22. | 23:07

Golčina Bebea potpuno uzburkala strasti na Benito Viljamarinu, Borha Iglesijas odveo Betis u finale - 1:1

Tačno 77 minuta nismo mogli da vidimo ništa na Benito Viljamarinu, a onda je trener Rajo Valjekana Andoni Iraola na teren uveo tajno oružje - Portuglca Bebea i to je izazvalo tektonske poremećaje u Sevilji. Nekadašnji igrač Mančester junajteda, poznat po teškoj priči iz detinjstva, odmah je na terenu preuzeo odovornost za sve prekide. Prvo je izveo korner, a onda je i slobodan udarac sa oko 30 metara u 80. minutu meča. Po načinu na koji se zaleteo bilo je jasno da će biti snažan udarac, ali ne samo da je bio snažan, već je bio neodbranjiv. Projektil je uleteo u levi gornji ugao gola na kojem je bespomoćno leteo Klaudio Bravo. Od tog trenutka nastala je prava drama u Sevilji, Betis je silovito napadao i to mu se isplatiolo u drugom minutu nadoknade kada je Borha Iglesijas poslao loptu u mrežu posle pokušaja Serhija Kanalesa. Betis je zahvaljujući pobedi iz prvog meča (2:1) zakazao veliko finale sa Valensijom 23. aprila na La Kartuhi u Seviji.

Betis će posle 17 godina igrati u finalu. Kup kralja do sada je osvajao dva puta, a dva puta gubio. Prethodni trofej osvojio je upravo u svom poslednjem finalu 2005. godine protiv Osasune na Visente Kalderonu.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Bebe je bez sumnje postigao najlepši gol ove sezone u Španiji. Ipak, on nije ovaj polufinalni Kupa kralja odveo odveo u produžetke. Betis je bio previše oprezan tokom utakmice, Rajo je morao da krene na sve ili ništa u samom finišu. Ulazak Bebea je iz korena promenio dešavanja na terenu. Iraola je očigledno shvatio da su prekidi način na koji bi mogao da se pronađe put do mreže i potpuno je pogodio. Ipak, Rajo u samoj završnici meča nije imao rešenje za napade domaćina. Posle velikog izjednačenja, Betis je mogao i do potpunog preokreta i druge pobede. Sam je pred Luku Zidana istrčao vremešni Hoakin, ali je njegov zicer završio pored gola gostiju iz Valjekasa.

Posle svega što je viđeno na Benito Viljamarinu ostaje žal samo što se dva tima nisu ranije odlučila da jednostavno igraju fudbal. Najbliži promeni rezultata do pomenutog ulaska Bebea bili smo u 70. minutu, kada je Vilijam Karvaljo gađao preko prečke, a onda su bukvalno sva preostala dešavanja stala u poslednjih 15 minuta, uključujući i nadoknadu, gde je sreća bila saveznik ekipe Manuela Pelegrinija.

KUP KRALJA – POLUFINALE (REVANŠI)

Sreda

Valensija - Atletik Bilbao 1:0 (1:0) /prvi meč: 1:1/

/Guedeš 43/

Četvrtak

Betis - Rajo Valjekano 1:1 (0:0) /prvi meč: 2:1/

/Borha Iglesijas 90+2 - Bebe 80/


tagovi

Kup kraljaBebeBorha Iglesijas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara