Samed Baždar slavi gol u večitom derbiju (©Starsport)
Samed Baždar slavi gol u večitom derbiju (©Starsport)

Baždar zagledan u Saragosinog velikana: Voleo bih da ostavim dubok trag kao Savo Milošević

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.07.24. | 19:42

“Istorijski klub – zaslužuje da bude u prvoj ligi. Veoma mi se svideo projekat, zato sam prihvatio ponudu”, kaže dete Partizana

Srbi i Saragosa – ima neka tajna veza. Pogotovo sa igračima koji su nosili Partizanov dres.

Prethodne sezone je za španski klub nastupao Radosav Petrović, pre desetak godina Ivan Obradović. Brojni igrači koji su ponosno oblačili crno-beli dres bili su deo Saragose, među njima i dva velika imena – Radomir Antić i Savo Milošević. Sada je došao red na Sameda Baždara, i dete Partizana se nada da će u pokrajini Aragon krenuti stopama klasnog napadača.

Izabrane vesti

Kada pomisli na budućnost u Saragosi, pomisli i na golgetera srpskog i jugoslovenskog fudbala. Čoveka koji je na u proseku davao gol za tim sa Romarede u svakom drugom meču. Brojke za poštovanje.

“Znam da su Antić i Milošević igrali ovde i znam da su ostavili trag. Istakao bih Sava, koji igra na istoj poziciji kao i ja, i voleo bih da ovde uradim makar deo onoga što je on uradio”, rekao je Samed Baždar na promociji u Saragosi i dodao:

“Neću da pričam o brojkama, ali radiću i daću sve od sebe za tim”.

Španski klub je na dan ‘promenio’ ime zbog momka rođenog u Novom Pazaru, koji je upisao jedan nastup za seniorsku reprezentaciju Srbije. Imaju u Saragosi velika očekivanja, ima ih i Samed Baždar od sebe.

“Mlad sam, moram mnogo da napredujem. Ne želim da govorim o tome šta radim pogrešno. Volim da napadam prostor, da budem konkretan, da dajem golove. Mogu da igram na različitim pozicijama, ali se najugodnije osećam kao centarfor”.

Obrazložio je i zašto je odlučio da potpiše za klub koji se takmiči u španskoj Segundi.

“Svi u Srbiji znamo da je španska liga veoma dobra, a ovo istorijski klub i mesto mu je u prvoj ligi, moramo to da popravimo, jer tamo zaslužuje da bude. Veoma mi se dopao projekat i zato sam prihvatio ponudu. Nadam se da ću se brzo prilagoditi, na meni je da vredno radim i nadam se da ću što pre zaslužiti poverenje kluba i navijača”, završio je Samed Baždar.


tagovi

SaragosaSamed Baždar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara