Slavlje fudbalera Boke Juniors posle trofeja u Liga kupu Argentine (©AFP)
Slavlje fudbalera Boke Juniors posle trofeja u Liga kupu Argentine (©AFP)

Bataljina revolucija na Bombonjeri: Ples plavo-žutih u Kordobi, obezbeđen Libertadores (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.05.22. | 01:10

Plavo-žuti pobedili gradskog rivala Tigrea sa 3:0 u finalu Liga kupa Argentine

Boka slavi Sebastijana Batalju. Mladi stručnjak dobio je „vruć krompir“ prošle sezone u turbulentnom periodu za velikana iz Buenos Ajresa posle smene iskusnog trenera Migela Anhela Rusa. Bilo je trvenja u klubu, nekoliko frakcija u upravi su vodili „rat“. Klub je napustila i legenda Karlos Tevez. Batalja je spasio sezonu osvajanjem Kupa Argentine, a sada je za manje od godinu na kormilu osvojio i drugi trofej – Liga kup.

Boka je u finalu plej-ofa u Kordobi pobedila gradskog rivala Tigrea sa ubedljivih 3:0 i izborila plasman u Kopa Libertadores 2023. godine. Plavo-žuti iz Buenos Ajresa su osvojili i premijerni trofej u ovom takmičenju pre dve godine, pa u svojim vitrinama imaju dva od tri pehara. Prošle godine je kruna pripala Kolonu iz Santa Fea.

Izabrane vesti

Maleni Tigre je u četvrtifinalu napravio senzaciju, pobedio je River Plejt na Monumentalu, izbacio je i Argentinos Juniors posle penala u polufinalu, ali udario je sada u Bokin zid u finalu. Raspoloženi fudbaleri tima s Bimbonjere plesali su na terenu, odigrali jedan od najboljih mečeva ove godine i na kraju ubedljivo porazili tim koji se ove godine vratio u najbolje društvo argentinskog fudbala. Tigre nije uspeo da donese u Viktoriju, deo Buenos Ajresa, najveći pehar u istoriji.

Petak, 02.00: (1,45) Boka Juniors (4,20) Deportivo Kali (8,00)

Boka je povela u finišu prvog poluvremena. Posle kornera, najbolji u skoku je bio Markos Roho i doveo velikana u vođstvo. Udarac glavom nekadašnjeg reprezentativca Argentine i bivšeg fudbalera Mančester junajteda nije bio jak. Golman Gonzalo Marineli je imao loptu na ruci, ali mu se ona izmigoljila, za veliku radost plavo-žutih, kako na terenu, tako i na krcatim tribinama na stadionu Mario Kempes u Kordobi.

Taj gol je bio ključan na meču. Tigre u nastavku nije uspeo da se vrati, a Boka je odigrala odlično i u drugih 45 minuta. Sebastijan Vilja je i pre drugog pogotka za Boku imao nekoliko dobrih pokušaja, ali nije hteo Kolumbijca gol. Nije htelo napadača, ali jeste njegovog zemljaka, levog beka Franka Fabru koji je u 68. minutu iskosa s leve strane opalio sa oko 25 metara i pod prečku drugi put zatresao mrežu, ovog puta, nemoćnog Marinelija.

Trijumf tima sa Bombonjere overio je rezervista Luis Vaskez četiri minuta pre kraja. Odllično je centrirao Sebastijan Vilja, a napadač, koji je devet minuta pre gola zamenio Darija Benedeta, postavio je konačnih i ubedljivih 3:0 za Boku. Glavom je sa sedam, osam metara pogodio mrežu Tigrea.

Nema odmora za plavo-žute jer ih za četiri dana očekuje ključni meč za plasman u osminu final Kopa Libertadores, a rival na Bombonjeri je Deportivo Kali. Boka ima bod manje od kolumbijskog tima i Korintijansa, pa joj treba pobeda za plasman u nokaut fazu najjačeg takmičenja na tlu Južne Amerike.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

LIGA KUP ARGENTINE – FINALE (JEDAN MEČ)

Boka Juniors – Tigre 3:0 (1:0)

/Roho 45+4, Fabra 68, Vaskez 86/



tagovi

ArgentinaMarkos RohoTigreBoka juniorsLiga kup ArgentineJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara