Baskijski sin uskače u Ciklon: Munijain u San Lorencu

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.09.24. | 10:51

Posle pregleda sledi potpis

Ličilo je da će kao i brojni igrači koji su ponikli u Baskiji, svoju vernost i ljubav pokloniti samo jednom klubu. Onako kako su to pre njega radili Đoseba Ečeberija, Aitor Larazabal, Čeču Roho i mnogi drugi, ali se Iker Munijain (31) posle 15 godina provedenih u Atletik Bilbau, odlučio na promenu sredine i postaće novi igrač - argentinskog San Lorenca.

Postojalo je interesovanje River Plejta, maltene je već bio viđen na Monumentalu, ali transfer se izjalovio. U priču je ušao klub iz Almagra i završio posao pa će Munijain u nastavku sezone igrati na stadionu "Pedro Bidegain". Ostaje samo da se vidi na koliko je potpisan saradnja. U dresu kluba iz Baskije, Muniain je odigrao 560 mečeva u svim takmičenjima i na večnoj listi je drugi, odmah iza Hozea Anhela Iribara.

Izabrane vesti

Sa Lavovima iz Baskije prethodne sezone je osvojio Kup Kralja i igrao finale Lige Evrope u sezoni 2011/12. kad je na klupi bio Marselo Bijelsa. Bilbao je tada igrao čaroban fudbal, nadigrao Mančester junajted, Šalke i Sporting iz Lisabona, ali je u finalu bio nemoćan protiv Radamela Falkaa i Atletiko Madrida.

Munijain je u tom pohodu bio jedan od najvažnijih igrača i nagoveštavao je da bi mogao da bude nova zvezda svetskog fudbala. Pisalo se recimo da ga hoće Mančester junajted, ali kao u slučaju, na primer, Injakija Vilijamsa, nije otišao dalje od matičnog kluba. Zbog privrženosti i ljubavi prema klubu, postao je lokalna ikona. Nije ni to mala stvar, ali čini se da je karijera Ikera Munijaina mogla da dosegne mnogo veće visine od toga da je dres reprezentacije Španije nosio samo dva puta.


tagovi

Iker MuniainSan LorencoLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara