(©Star sport)
(©Star sport)

Zadržavaju se mesta u Evroligi iz ove sezone?! Rusi potvrdili za Himki

Vreme čitanja: 1min | pet. 27.03.20. | 11:57

Neće biti proglašen šampion

Regionalna VTB liga u kojoj učestvuju klubovi iz bivšeg Sovjetskog Saveza je juče potvrdila da se aktuelna sezona neće nastavljati posle prekida zbog pandemije korona virusa. Potvrđeno je i da neće biti proglašen šampion za ovu sezonu, a državna novinska agencije RIA Novosti danas donosi zanimljivu vest.

Pozivajući se na svoje izvore bliske čelnim ljudima VTB liga, RIA Novosti javlja da će Himki zadržati mesto u Evroligi kao predstavnik iz prošle sezone.

Izabrane vesti

Podsetimo, CSKA iz Moskve ima A licencu i siguran je učesnik Evrolige. Drugo mesto pripada najbolje plasiranom klubu posle Armejaca u VTB ligi. Ili šampion ako to nije CSKA. U ovom slučaju, to je Himki kao prošlogodišnji finalista plej-ofa, ali i lider VTB lige u trenutku prekida aktuelne sezone pošto je ubedljivo držao prvo mesto na tabeli sa skorom od 18 pobeda i jednog poraza.

U tekstu RIA Novosti se ne navodi kojim kriterijumom je određeno da baš Himki zadrži mesto u Evroligi za sledeću sezonu, osim što se tvrdi da će tako i biti. U aktuelnoj sezoni Evrolige, treći ruski predstavnik je bio Zenit iz Sankt Peterburga, ali on je pravo na učešće dobio zahvaljujući specijalnoj pozivnici koja važi samo jednu sezonu.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara