Džonatan Ta (©Reuters)
Džonatan Ta (©Reuters)

Barsini očajnički trzaji i 20.000.000 evra za Džonatana Taa

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.08.24. | 16:41

Teško da će Bajer to prihvatiti, iako ulazi u poslednju godinu ugovora

Dani Olmo bi trebalo da bude bingo, ali on nije pojačanje ranga Kilijana Embapea u Realu, niti je sam dovoljan da upravi Barselone posluži kao odgovor Atletikovom dovođenju Hulijana Alvareza, Konora Galagera, Robina Le Normanda, Aleksandera Serlota, te Klemona Lenglea. Na Kamp Nou moraju da reaguju, pa je tri dana pred kraja prelaznog roka Barsa krenula u očajničke poteze i u Leverkuzen poslala konkretnu ponudu od 20.000.000 evra za reprezentativnog štopera Džonatana Taa.

To i nije toliko malo novca imajući u vidu da Ta ulazi u poslednju godinu ugovora sa Bajerom, pa bi sledećeg leta mogao da ode bez obeštećenja. Međutim, sva je prilika da će novi šampion Bundeslige pristati i na tu opciju samo da bi zadržao 28-godišnjeg defanzivca, iako on insistira na transferu.

Izabrane vesti

Problem je taj što je Bajer već ostao bez Odiolona Kosunua (pozajmica Atalanti) i mada jeste utanačio dolazak Nordija Mukijelea iz Pari Sen Žermena, morao bi da kupi još jednog štopera pre no što bi se odrekao svog stuba odbrane.

Planirao je da to bude Sep van der Berg, ali je Belgijanac iz Liverpula prešao u Brentford za 23.600.000 evra.

Barselona je pak zbog povrede ostala bez Ronalda Arauha i Andreasa Kristensena, dok će Erik Garsija verovatno u Đironu za 15.000.000 evra. Tu su i dalje Injigo Martinez, Pau Kubarsi i Žil Kunde, ali deluje da bi ovaj poslednji mogao da igra na desnom beku, a ne ulazi se u sezoni sa dvojicom štopera.

Zato su krenuli u napad na Bajer. Ta je vrlo rad za transfer, jer Hansija Flika zna iz perioda kad je ovaj bio selektor Nemačke. Ali problem je što njega želi i Bajern iz Minhena, koji je pre koju nedelju ponudio istih tih 20.000.000 evra plus još 5.000.000 u bonusima. U Leverkuzenu s utu ponudu odbili, traže 30.000.000 evra i najradije ne bi prodavali igrače klubu koji će u sezonu ući sa ciljem da ih skine sa trona.



tagovi

Džonatan TaLetnji prelazni rok 2024BarselonaBajer Leverkuzen

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara