Vilijams (©Reuters)
Vilijams (©Reuters)

Barsin plan za leto: Prodati Rafinju, kupiti Nika Vilijamsa

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.05.24. | 11:58

Bilbaov krilni napadač ima otkupnu klauzulu na 50.000.000 evra

Bliži se kraj sezone i u svim ozbiljnim klubovima planovi za letnji prelazni rok su uveliko skrčkani, samo su ostale sitne finese da se pripreme.

Tako je i u Barseloni, koja je rešila problem broj jedan, ubedila je Ćavija da ostane trener još godinu dana, pa je sada na red sređivanje i jačanje igračkog kadra.

Izabrane vesti

A, jedna od centralnih tema u planovima katalonskog kluba glasi: prodati Rafinju i od tog novca kupiti Nika Vilijamsa iz Bilbaa! U napadačkoj liniji Barselone dva od tri mesta za narednu sezonu su popunjena: Lamin Jamal je nedodirljiv po desnoj strani, dok je Robert Levandovski isto tako „zakucan“ u samom špicu.

Iako u Barsi nisu nezadovoljni partijama koje Rafinja pruža po levom boku, na koji je prekomandovan kada je shvaćeno da u Lamalu leži „zlatno dete“ za svetlu klupsku budućnost, smatra se da bi timu bio potrebniji igrač koji je potentniji, ubitačniji u igri jedan na jedan. Rafinja u brojkama ima sasvim solidnu sezonu: devet golova i 12 asistencija na 35 utakmica, no na „Nou Kampu“ smatraju da im je potreban neko ko može više.

S obzirom na finansijsku situaciju, Barselona će i ovog leta poslovati po principu „jedeš šta uloviš“. Odnosno, moći će da potroši novca onoliko koliko zaradi od prodaje igrača. Za Rafinju ne bi trebalo da bude problema da se pronađe zainteresovani klub, a za Nika Vilijamsa je potrebno izdvojiti 50.000.000 evra, koliko iznosi otkupna klauzulu u njegovom ugovoru sa Bilbaom.

Iako je Vilijams ludo zaljubljen u Bilbao, nije mu se ostvario san da zaigra u Ligi šampiona sa klubom, a peščani sat curi. Zato je, kako piše katalonski Sport, raspoložen da se preseli u Barselonu ovog leta. Ima za njega i drugih zainteresovanih klubova, ali Niku se ne ide nigde van Španije za sada, te „Nou Kamp“ mu deluje kao najprimamljivija destinacija.

Mlađi brat Injakija Vilijamsa ima 21 godinu i sjajnu statistiku: ove sezone je postigao sedam golova uz 16 asistencija na 34 utakmice.


tagovi

Niko VilijamsRafinjaAtletik BilbaoBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara