Barsin plan za leto 2020: Kimih, Milenković, Lautaro, Kejn...

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.11.19. | 11:22

Španski mediji otkrili koga su nanišanili Katalonci

Veliki klubovi gledaju uvek na duže staze i svoje prelazne rokove ne planiraju u „pet do 12“. Letnji prelazni rok u ovom trenutku deluje daleko, pogotovo što ni zimski nije ni počeo, ali u Barseloni već sada znaju koga će da „napadaju“ kada dođe jun.

Vreme je da Barsa počne da dovodi igrače za budućnost. One koji će naslediti generaciju koja je na zalasku, a koju predvode Pike, Suarez, dok za Mesija, jasno je, prave zamene ionako nema.

Izabrane vesti

Čuveni list Mundo Deportivo objavio je ceo plan Barselone za 2020. godinu, poziciju po poziciju. I u njemu su potvrdili informaciju koja se pojavila pre nekoliko dana, da je Nikola Milenković zaista u uskom krugu igrača koje Katalonci prate i koje bi voleli da vide u svojim redovima.

Nego, krenimo redom. Prvo desni bek. Rak rana Barselone od dana kada je Dani Alveš napustio Nou Kamp. Izređali su se „junaci“ uz tu aut liniju kao u epskoj narodnoj pesmi, ali nijedan se nije ustalio, nijedan nije uspeo da uđe u cipele koje je ostavio sjajni Brazilac. Dvojica igrača koje Katalonci vide kao najbolja rešenja za desnog beka su Džošua Kimih iz Bajerna i Lukas Klosterman iz Lajpciga.

Kimih ima ugovor sa Bajernom do 2023. godine i on je na Nou Kampu označen kao – san. Idealno, ali teško dostupno rešenje. Gotovo da su nikakve šanse da nemački velikan pusti jednog od svojih najboljih igrača, za bilo kakve pare. Zato je Klosterman realnije rešenje, a i ugovor mu traje do 2021. godine. Na leto bi već Lajpcig morao da ga proda.

Što se tiče štopera, Đerar Pike je najavio da će se penzionisati 2022. godine, a možda i ranije ako oseti da ne može da igra na vrhunskom nivou. Dovoljno da se upali alarm na Nou Kampu i da krene potraga za naslednicima. Pored toga, nisu u Barsi baš najsrećniji ni drugim štoperom. Samjuel Umtiti se često povređuje, Klemen Lengle je dobar igrač, ali možda više kao rezerva. A, Žan-Kler Todibo ne napreduje kako se očekivalo...

Idealno rešenje trebalo je da bude Matijs de Liht, ali je on odabrao letos Juventus. Zbog toga su sada u fokusu dvojica igrača: Adreas Kristensen, igrač Čelsija i Nikola Milenković iz Fjorentine. Obojica su mlada, a dovoljno iskusna da bi mogla odmah da uskoče u tim Barselone. Za srpskog reprezentativca je odlična stvar što povremeno igra i desnog beka, umešan je s loptom, a to se na Nou Kampu posebno ceni.

Čini se da je Milenković i jeftinija i lakše dostupnija opcija od Danca, pošto Čelsi nema nameru da se tako lako odriče kvalitetnih igrača sada kada pravi potpunu rekonstrukciju ekipe.

Veliki problem za Barselonu je i „devetka“. Luis Suarez ne postaje mlađi kako vreme odmiče, a i učinak mu je sve tanji, pogotovo u Ligi šampiona. I njemu valja pronaći zamenu što pre. Traži se „ubica“ ispred gola, fudbaler koji ne promašuje mnogo i koji „davi“ rivala tokom svih 90 minuta.

Ovde je lepeza mogućih pojačanja najšira. Želja broj jedan, ali najteže dostupna je – Hari Kejn. Pogotovo teško da sada Barselona može do engleskog golgetera, kada je Žoze Murinjo seo na klupu Totenhema. Na Ostrvu je i želja broj dva – Markus Rašford. Interesovanje Katalonaca za napadača Mančester junajteda nije od juče, ali Crveni đavoli odolevaju da ga prodaju.

Možda najrealnije rešenje je Lautaro Martinez. Pogotovo što je golgeter Intera oduševio i Lionela Mesija u dresu Argentine, a to nije zanemarljivo. Pominjalo se i da je Pjer-Emerik Obamejang, napadač Arsenala, na listi želja Barselone, te da zbog toga oteže sa pregovorima sa Tobdžijama oko novog ugovora.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara