Hviča Kvarachelija (©Reuters)
Hviča Kvarachelija (©Reuters)

Barsin pik je Kvarachelija! Bernardo Silva može samo uz popust od 20.000.000

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.04.24. | 10:24

A to teško da će da može...

Ćavi ostaje i ako ništa drugo igrači zainteresovani za transfer na Kamp Nou sada znaju na čemu. A takvih ima i više no što bi pomislili, jer ma koliko da je klub u finansijskoj dubiozi ima Barselona taj šarm koji i dalje sija. Zato su uostalom katalonsko sunce izabrali i Robert Levandovski i Ilkaj Gundogan, koji su mogli da biraju gde će, a kako pišu lokalni mediji sada bi za njima mogla još dvojica dokazanih asova – Napolijev Hviča Kvarachelija i Bernardo Silva iz Mančester Sitija.

Jedan teže nego drugi, jer iako je Silva i prošlog leta hteo u Barselonu, klub nije imao para da Sitiju isplati izlaznu klauzulu od 58.000.000 evra. I tu se ništa nije promenilo. Ćavi bi Portugalca rado video u svojim redovima, ali uprava tu ponudu može da isprati samo sa nekih 40.000.000 evra, maksimalno 45.000.000. Veliko je pitanje da li će Siti pristati na to.

Izabrane vesti

S druge strane, situacia sa Kvarachelijom je nešto izvodljivija, mada tu uvek treba imati na umu da je sa gazdom Napolija Aurelijem De Laurentisom nekada nemoguće pregovarati. Posebno ume da bude nezgodan kada sam igrač želi da ide kao što sada Gruzijac navodno želi. Tako bar piše Gazeta delo Sport, a zna se da Ćavi traži pojačanje na levom krilu.

Hvičin menadžer Mamuka Jugeli će navodno sledeće nedelje da putuje u Napulj na prve pregovore sa De Laurentisom, koji pak ima plan da produži ugovor sa Kvarachelijom. Spreman je da mu platu sa 1.500.000 evra povisi na okruglo 4.000.000. Toliko bi mogla da plati i Barsa, dakle samo je na Kvaracheliji. Mora da jasno kaže da želi da ide. I da se nada da De Laurentis neće da se zainati.

Spekuliše se da će zato da Napolitancima traži minimalnih 5.000.000 evra po sezoni, a kako klub sledeće sezone neće da igra Ligu šampiona njima je to pristojna svota novca. Opet, ugovor mu ističe tek 2027. godine, pa i De Laurentis ima čime da preti. A njemu ne treba sesti na žulj.




tagovi

BarselonaNapoliLetnji prelazni rok 2024Hviča KvarachelijaBernardo Silva

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara