Twitter (FC Barselona)
Twitter (FC Barselona)

Barsin katanac na još jednog supertalenta, Balde do 2028, klauzula prava "sitnica"

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.09.23. | 13:44

Blaugrana nastavlja praksu osiguravanja ostanka u klubu najdarovitijih, potencijalni kupci odbijeni basnoslovnom sumom

Gavi, Pedri, Ronald Arauho, Feran Tores i još nekolicina igrača na kojima šampion Španije planira da gradi budućnost još od ranije su zaključani dugoročnim ugovorima i visokim otkupnim klauzulama, a toj listi pridužio se i Alehandro Balde. Dvasetogodišnji levi bek potpisao je novi ugovor s klubom do 2028. godine, ako neko bude želeo da odvede španskog reprezentativca moraće da plati milijardu evra!.

Astronomskom cenom koju je zacepila, Barsa je između ostalih odbila Mančester Siti. Građani su se prethodnog leta ozbiljno interesovali za Baldea, ali su Katalonci kategorički odbacili svaku mogućnost da ostanu bez jednog od najperspektivnijih u timu. Aktuelni ugovor isticao mu je u junu 2024, i da ga nije produžio već bi od januara mogao da pregovara s drugim klubovima o potencijalnom prelasku.

Izabrane vesti

Od kada je debitovao za Barsin seniorski tim momak potekao iz mešovitog braka Gvinejca i Dominikanke odigrao je 56 utakmica za klub. Još od osme godine Balde je bio član La Masije, što znači da je već 12 godina u sistemu kluba. U međuvremenu stigao je i poziv najjače selekcije Španije čiji je član bio i na Mundijalu u Kataru.

Jedan drugi, jednako značajan posao Barsa mora da završi ubrzo. Vunderkindu Lamineu Jamalu ugovor ističe u junu sledeće godine i glavni je zadatak da bude produžen u narednih par meseci. Čelnici na čelu sa predsednikom Đoanom Laportom već su razgovarali sa roditeljima i prema pisanjima medija u Španiji, problema s te strane ne bi trebalo da bude.

Sjajan je početak sezone za Barselonu, 13 bodova od mogućih 15 iz dosadašnjih pet kola La lige, uz deklasiranje Antverpena 5:0 na startu Lige šampiona, u kombinaciji sa afirmacijom mnoštva mladih igrača, čine start takmičarske godine veoma optimističnim po pristalice Blaugrane.


tagovi

Alehandro BaldeBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara