Foto: Reuters
Foto: Reuters

Barselona veruje u Kumana: Holanđanin siguran na Kamp Nou uprkos prosutim bodovima

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.12.20. | 12:37

Prvi čovek Barselone podržao šefa stručnog štaba

Remi Barselone protiv Valensije (2:2) u 14. kolu Primere uzburkao je more Katalonaca, kojim od početka sezone vlada bura.

Početak nove sezone doneo je zemljotres u Barseloni. Nezadovoljni Lionel Mesi je bio na izlaznim vratima, a klub su posle loših rezultata napustili sportski direktor Erik Abidal i trener Kike Setijen.

Izabrane vesti

U klub je stigao iskusni Ronald Kuman kojem je prepuštena uloga vatrogasca, međutim Holanđaninov angažman nije razrešio probleme. Usledila je ostavka predsednika Đozepa Marije Bartomeua, prema mnogima krivca za nezadovoljstvo Mesija i sve veće probleme Katalonaca, ali su porazi od Kadiza i Juventusa potvrdili da će za oporavak giganta sa Kamp Noua biti potrebno vreme, a na brojne kikseve ove sezone nadovezao se remi protiv Valensije koji je inicirao polemiku o poverenju Kumanu samo četiri meseca nakon promocije.

Strateg koji je u avgustu dočekan kao spasilac, brzo je od dela javnosti okarakterisan kao novi krivac, ali je Karlos Tuskets, vršilac dužnosti predsednika Barselone, stao na stranu holandskog trenera.

"Da li je Ronald Kuman u opasnosti zbog rezultata u Primeri? Ne, i ne želim da optužujem bilo koga. Kumanu ide dobro i ima moju podršku. Nekoliko puta sam pričao i veoma sam optimističan po pitanju zajedničke budućnosti", kazao je Tuskets posle utakmice sa Valensijom.

Barselona je u duelu sa Slepim miševima upisala treći prvenstveni remi, a Katalonci u 13 kola imaju još i šest pobeda uz četiri poraza. Kumanov tim ima 21 bod, osam manje od Atletika iz Madrida koji ima i utakmicu manje, dok za najvećim rivalom Realom zaostaje pet bodova. U Ligi šampiona, Barselona je sa pet pobeda rutinski obezbedila plasman u narednu fazu, ali je potom, porazom od Juventusa (0:3) ispustila lidersku poziciju u Grupi G.


tagovi

Lionel MesiValensijaRonald Kuman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara