(© Reuters)
(© Reuters)

Barselona nudi Kutinja Laciju, daje mu pola plate, ali Brazilac neće

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.08.21. | 12:29

Problem u najavi

Koliko su su se mučili da ga dovedu, toliko će i da ga se reše. U Barseloni ne mogu očima da vide Filipea Kutinja, ne zato što je loš momak ili loš igrač – naprotiv – već što glomazna plata ugovorena za vreme predsedničkog mandata Đozepa Marije Bertomeua bode oči njegovom nasledniku Đoanu Laporti.

Garantovana zarada od 9.000.000 evra po sezoni veliko je opterećenje za kasu katalonskog kluba i zato se mesecima traži rešenje po kojem bi se Brazilac skinuo sa platnog spiska. Poslednja takva tiče se eventualne selidbe u Italiju. Prema informacijama Gazete delo sport, koju zdušno „podržava“ i saznanje rimskog Korijerea, Barsa je Kutinja ponudila Laciju. Spremna je da pokrije čak polovinu njegovih primanja. Dakle, 4.500.000 evra, samo da ne bude na Nou Kampu, čime bi Blaugrana uspela da koliko-toliko unormali poslovanje, jer prema pravilima La Lige najviše 70 odsto budžeta sme da se izdvoji za plate. Čak i posle odlaska Lionela Mesija u Pari Sen Žermen taj postotak je visokih 95 i jasno je da se gigantu žuri.

Izabrane vesti

Samo što se Kutinju baš i ne ide u Rim. Njegove ambicije tiču se isključivo Lige šampiona, dok Lacio igra Ligu Evrope i tu se želje ne poklapaju. Još ako se imaju u vidu finansijski problemi kluba sa Olimpika zbog kojih nije u stanju da licencira fudbalere za narednu sezonu, jasno je zašto bivši as Liverpula odbija selidbu. Ko može da mu garantuje da će mu Italijani redovno plaćati preostalih 4.500.000 evra?

Možda situacija bude bolja ako predsednik Lacija Klaudio Lotito spusti cenu za Hoakina Koreu. Zasad vrednuje Argentinca između 35.000.000 i 40.000.000 evra. Inter je zainteresovan, ali baš i ne bi da se razbacuje. A dok ne bude priliva novca u glavnom gradu teško da Mauricio Sari može da se nada pojačanjima. Posebno zvučnim kakav je Kutinjo.


tagovi

Felipe KutinjoFilipe KutinjoKutinjo

Obaveštavaj me

Barselona
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara