Barselona i Borusija Dortmund nisu verovali, ali Gvardiola hoće: Siti doveo levog beka

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.08.22. | 12:27

Peto pojačanje za Građane ovog leta

Izgubio je Mančester Siti bitku sa Čelsijem za Marka Kukurelju pa je pitanje levog beka rešio jeftinijom opcijom.

Danas je četvorogodišnji ugovor sa Građanima potpisao španski levi bek Serhio Gomez (21) iz Anderlehta.

Izabrane vesti

Mladi Španac je došao u transferu teškom 11.000.000 evra i popuniće mesto Oleksandra Zinčenka koji je nedavno prešao u Arsenal. Izvesno je da će uz levu aut-liniju biti alternativa za Kansela koji je prvi izbor Pepa Gvardiole za tu poziciju iako je on nominalno desni bek.

Gomezova karijera je imala jako zanimljiv put. Ponikao je u Espanjolu iz kojeg ga je ako 15-godišnjaka uzeo gradski rival Barselona. Prošao je školu u La Masiji, ali nije došao do prvog tima i kada je postao punoletan, prešao je u Borusiju Dortmund. Bio je suviše mlad za neku ozbiljniju ulogu u Dortmundu, upisao samo tri meča za prvi tim i uglaanom igrao za rezerve pa je posle godinu dan pozajmljen Ueski.

Tamo se u dve sezone afirmisao kao prvotimac odigrao skoro 60 utakmica i prošlog leta ga je Borusija prodala Anderlehtu za 1.500.000 evra. U Belgiji je ostavio fenomenalan utisak, bio igrač sezone u klubu i na 50 utakmica dao sedam golova uz čak 15 asistencija. Samo jedna sezona mu je bilo dovoljna da mu se vrednost na fudbalskom tržištu multiplicira i da skrene pažnju Mančester Sitija.

Gvardiola je znao za njega još iz mlađih kategorija Barselone, a sve najbolje o Gomezu je bivšem klubu rekao i nekadašnji kapiten Vensan Kompani koji ga je trenirao u Briselu prethodne sezone. Anderleht je dobio ono što je tražio, zaradio mnogo više od onog što je uložio i Španac je danas zadužio dres sa brojem 21 koji je nekada nosio njegov slavni zemljak David Silva.

Podsetimo, pre njega su Građane pojačali Erling Haland, Kalvin Filips, Hulijan Alvarez i Štefan Ortega.


tagovi

Serhio GomezLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara