Džonatan Ta (Reuters)
Džonatan Ta (Reuters)

Barsa se još muči sa Olmom, a uzela bi štopera Leverkuzena

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.08.24. | 17:33

Katalonci kontaktirali šampiona Nemačke - tema je Džonatan Ta

Odigrala je Barselona dve utakmice u novoj sezoni Primere, dobila i Valensiju i Atletik Bilbao, ali Danija Olma, svog najvećeg letnjeg kapitalca, još nije registrovala. Rade Katalonci užurbano na stvaranju uslova za registraciju reprezentativca Španije, poslednjih dana prodali su (Miku Fajea) ili poslali na pozajmice (Klemon Lengle, Vitor Roke) nekolicinu fudbalera, ali u poslednjim danima prelaznog roka mogli bi da dovedu još jedno pojačanje.

Ako je verovati Florijanu Pletenbergu sa nemačkog Sky Sporta, Barselona pokušava da pronađe modus po kojem bi zatvaranja letnje pijace uspela da angažuje štopera Bajer Leverkuzena Džonatana Ta. Prvi kontakti sa Farmaceutima već su ostvareni.

Izabrane vesti

Reprezentativac Nemačke ne želi da produži ugovor na Baj areni koji ističe narednog leta. Tokom aktuelnog prelaznog roka, sve je ukazivalo na selidbu u redove minhenskog Bajerna, ali se situacija prilično zakomplikovala budući da se odlazak Matijsa de Lihta sa Alijanc arene u Mančester Junajted prilično odužio.

Pletenberg navodi da ni prelazak u Bajern nije stoprocentno proapo, dok katalonski Sport tvrdi da je Ta opcija za Barsu ako se u narednim danima dogodi odlazak Erika Garsije koji od prelaska u Sitija u Barselonu jednostavno ne pruža partije koje evropski velikani očekuju.

Cena Džonatana Ta ne bi trebalo da bude veća od 20.000.000 evra, ali veliko je pitanje koja je Barsina računica budući da se još uvek muči sa slučajem Olmo koji joj je apsolutni prioritet.

Nakon što je poslala Lenglea u Atletiko Madrid i prodala Fajea Renu, Barseloni su na štopersim pozicijama ostali Pau Kubarsi i Injigo Martines (dvojac koji je počeo obe prvenstvene utakmice), povređeni Ronald Arauho i Andreas Kristensen, odnosno pomenuti Garsija.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024BarselonaBajer LeverkuzenDžonatan Ta

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara