Barsa ponudila 6.000.000 evra za Brazilca

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.01.20. | 10:19

Problem pravi Botafogo

Pre nekoliko dana su brazilski mediji lansirali vest da se Barselona interesuje za Palmeirasovog mladog vezistu Mateusa Fernandesa (23), a katalonski mediji danas pišu da je put Brazila otišla i zvanična ponuda.

Barsa nudi 6.000.000 evra Palmeirasu za Fernandesa. Međutim, problem pravi treći klub – Botafogo. Četvrtfina Fernandesovog ugovora i dalje pripada Botafogu u kojem je ponikao, tako da i klub iz Rija mora da se saglasi sa transferom.

Izabrane vesti

Barsina ponuda je otišla na adresu Palmeirasa i sada je na velikanu iz Sao Paula da nađe zajednički jezik i podeli novac sa Botafogom. Igrač je ponikao u Botafogu pre nego što je prošle zime za 3.500.000 evra prešao u Palmeiras sa kojim je potpisao ugovor do 2023. godine. Međutim, Palmeiras je tada kupio samo 75 odsto njegovog ugovora i Botafogu je ostala četvrtina prava na mladog vezistu. Malo po malo je postajao sve bitniji šraf u igri Palmeirasa i tako je skrenuo pažnju Barselone koja je poslala konkretnu ponudu.  

Katalonci neće povećavati ponudu, niti će nuditi dodatni novac Botafogu. Loptica je u dvorištu Palmeirasa koji mora da nagovori Botafogo da se složi sa transferom. Tačnije, da mu ponudi određeni deo od pomenutih 6.000.000 evra i da dobije saglasnost.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara