Antoan Grizman i Lionel Mesi (©Reuters)
Antoan Grizman i Lionel Mesi (©Reuters)

Barsa nema za plate: Grizman mora da ide da bi Mesi ostao, Mateus tuži klub i traži 15.000.000

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.07.21. | 11:42

Pravila su stroga

Uefa ima svoj finansijski fer-plej, Španci svoj. Propisi su jasni, svaki klub ima ograničen limit za plate, zavistan od prihoda, a kriza izazvana pandemijom korona virusa žestoko je udarila na kasu Barselone. Toliko da je sada veliko pitanje da li će Blaugrana uspeti da zadrži Lionela Mesija na stadionu Kamp Nou.

Nadležni organi već su poručili Barsi – nema kompromisa. Pa katalonski Sport danas piše da je Đoan Laporta shvatio da nema druge: možda će morati da proda Antoana Grizmana. Prihodi od prodaje Žuniora Firpa (15.000.000), Žan Kler Todibo (8.500.000) i Konrada de la Fuentea (3.000.000) nisu ni izbliza dovoljne da napune budžet za novi ugovor za Mesija.

Izabrane vesti

Nije sporno da on hoće da ostane, samo Barselona sada nema novca da mu ponudi nešto konkretno. Nema čak ni da registruje nova pojačanja Serhija Aguera, Memfisa Depaja i Erika Garsiju.

Čak i ako proda Samjuela Umtitija i Miralema Pjanića – malo je. Moraće još. I zato se sve više priča o odlasku Antoana Grizmana, jer bi on zaista mogao da donese ozbiljan novac.

Ako se ne nađe kupac – problem oko Mesija. Pari Sen Žermen i Mančester Siti su svesni da Mesi želi da ostane, ali vrebaju sa strane. Sa Leom, Depajom i AgueromGrizman i nije neophodan.

Problem je ipak naći tog kupca. I nije jedini problem. Štaviše, samo se gomilaju. Baš ovih danas javio se i Mateus Fernandes s kojim je Barsa jednostrano raskinula ugovra. On je sada tuži i traži da bude obeštećen. Traži – 15.000.000 evra koliko bi zaradio da je ostao u klubu.


tagovi

Antoan Grizmanletnji prelazni rok 2021Lionel Mesi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara