Stefan Bajčetić (Reuters)
Stefan Bajčetić (Reuters)

Barsa krenula po Bajčetića: 4.000.000 + 30.000.000 + 20%!

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.08.24. | 19:38

Liverpulu se nudi i povratna klauzula

Teška povreda supertalentovanog Marka Bernala je sve promenila i Barselona je morala hitno da se aktivira na tržištu i potraži zamenu.

Odlučila se da ”napadne” Stefana Bajčetića koji je na izlaznim vratima Liverpula.

Izabrane vesti

Za španskog vezistu srpskog porekla nema mesta u planovima novog trenera Arnea Slota iako Redsi nemaju mnogo opcija na poziciji zadnjeg veznog. Bajčetić je malo igrao u pripremnom periodu i odlučeno je da je najbolje rešenje za sve da se preseli negde na pozajmicu. Odmah se javila gomila španskih klubova (Selta, Viljareal, Real Sosijedad, Valensija…) sa željom da ga vrati kući, ali najozbiljniji je bio Red Bul Salcburg.

Na klupu Austrijanaca je ovog leta seo Pep Lajnders, dugogodišnji pomoćnik Jirgena Klopa u Liverpulu koji vrlo dobro zna Bajčetićeve kapacitete i kvalitete. Radili su dugo zajedno i ponudio je španskom vezisti da u Salcburgu rehabilituje karijeru koja je zbog povreda i neigranja krenula stranputicom. To bi verovatno i za Liverpul bila najbolja opcija, ali niko u celoj priči nije očekivao Barselonu.

Međutim, povreda Bernala je sve promenila i Barsa sada juri zadnjeg veznog sličnih karakteristika. Bajčetić se uklapa u profil i već je spremna konkretna ponuda. Katalonci nude 4.000.000 evra za pozajmicu plus opciju otkupa za 30.000.000 evra narednog leta. Takođe, nude Liverpulu i 20 odsto od naredne prodaje, kao i mogućnost povratne klauzule u visini od 70.000.000 evra. Možda i previše dobro zvuči da bi bilo istinito, s obzirom na finansijsku situaciju u Barseloni.

Predstvanici španskog kluba su već direktno kontaktirali igrača i ubeđuju ga promeni smer i umesto ka Austriji, uputi se ka Kataloniji. vremena nema mnogo, Bajčetić mora da se odluči u naredna 52 časa pre zatvaranja pijace.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Stefan Bajčetić

Obaveštavaj me

Barselona
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara