Mazraui (©Reuters)
Mazraui (©Reuters)

Barsa igrala na dva razboja, Bajern ugrabio igrača: Mazraui se dogovorio sa Bavarcima

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.04.22. | 18:23

Desnom beku Ajaksa 4.000.000 evra godišnje

Proces generalnog spremanja u Barseloni udario je u prvu džombu na putu. Uspeli su Katalonci, za sada, da dovedu ono što su želeli, vezistu Franka Kesija i štopera Andreasa Kristensena, mada to tek treba zvanično da se potvrdi, ali kada je desni bek u pitanju, tu su im se planovi, za sada, izjalovili.

Kako javljaju španski mediji, pozivajući se na novinara Alfreda Pedulu, Bajern iz Minhena je sve dogovorio sa Nusairom Mazrauijem, bekom Ajaksa, koji je bio jedna od najvećih Barsinih želja za leto.

Izabrane vesti

Mazraui će u junu biti slobodan igrač, jer mu ističe ugovor sa Kopljanicima iz Amsterdama i zato je bio jedan od traženijih bekova na tržištu. Ali, od prvog dana je bilo jasno da će se borba voditi između Barselone i Bajerna.

Čak je i Marokanac zimus negodovao kada ga Ajaks nije pustio da u januarskom prelaznom roku pređe na Nou Kamp, govorio je kako mu je dres Barselone dečački san i da ga Španci možda neće ni pozvati u junu.

Donekle i jeste bio u pravu, jer je Barselona počela paralelno da vodi pregovore sa Sezarom Apilikuetom, bekom Čelsija, a onda je Bajern dodao gas u pregovorima sa Marokancem. Konačan dogovor je postignut, piše katalonski Sport, a po njemu će Mazraui zaraživati 4.000.000 evra godišnje u Minhenu. Ugovor će biti potpisan na četiri godine.

Zanimljiva je situacija da je Seržinjo Dest u Barseloni i da će na leto verovatno biti na transfer-listi, a Bajern je bio zainteresovan za njega. Sada kada je dogovorio Mazrauija, Bavarcima Dest više neće biti zanimljiv. Holanđanin je sada, kažu, prva opcija – Čelsiju i Atletiku.

Kada je pozicija beka u Barseloni u pitanju, Dani Alves će sigurno ostati na Nou Kampu barem do januara, a prvi pik sada postaje Apilikueta, koji neće produžiti ugovor sa Čelsijem. Što, opet, nije siguran znak da će završiti u Kataloniji.


tagovi

Nusair MazrauiAjaksBarselonaBajern Minhen

Obaveštavaj me

Barselona
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara