Borha Majoral (Reuters)
Borha Majoral (Reuters)

Barsa hoće svog “Hoselua”, našla ga je u Realovom detetu

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.06.24. | 18:50

Katalonci traže rezervnog špica

Robert Levandovski bi po svemu sudeći i naredne sezone trebalo da prevodi napad Barselone ali se postavlja pitanje njegove alternative.

Trebalo je to da bude mladi Brazilac Vitor Roke kojeg su Katalonci platili čak 45.000.000 evra ali se nije dobro uklopio. Prethodni trener Ćavi je izgubio poverenje u njega i zahtevao od kluba da ga pošalje negde na pozajmicu što je bila uvreda za sportskog direktora Deka koji je osetio ličnu odgovornost jer je u jeku finansijske krize potrošio veliki novac na transfer Rokea. Sada je na novom treneru Hansiju Fliku da proceni situaciju oko Rokea ali su velike šanse da će i on imati sličan zahteva kao Ćavi. Jednostavno, Barsa nije imala sreće sa Rokeom kao Real sa Vinisijusom ili Rodrigom.

Izabrane vesti

Ima Barsa i mladog Marka Guija koji je debitovao prošle sezone i nagovestio potencijal ali katalonski mediji pišu da je klubu potrebno konkretnije rešenje. Nešto poput onoga što je Real uradio sa iskusnim Hoseluom. I našla je metu sličnog profila.

Barselona je ozbiljno zagrizla za Borhu Majorala iz Hetafea. Do marta je Manjoral bio najefikasniji španski napadač u Primeri ali je tada povredio koleno i propustio finiš sezone. Uprkos pauzi je zajedno sa Alvarom Moratom završio sezonu kao najefikasniji Španac u ligi, pošto su obojica postigli po 15 golova. Ali, Majoralu je to uspelo na pet utakmica manje.

Bila mu je ovo najuspešnija sezona u karijeri i prva sa dvocifrenom brojem golova pa je skrenuo pažnju iz Katalonije. Majoral je dete Reala, prošao je sve mlađe selekcije, B tim, proveo i dve szeone u prvom timu kao rezervista i dao sedam golova na 33 meča. Ali, nije ubedio čelnike Kraljevskog kluba da je ozbiljan materijal i kalio se na pozajmicama Volfzburgu, Levanteu, Romi i Hetafeu koji ga je pre dve godine i otkupio za 10.000.000 evra.

U predgrađu Madrida je dobio poverenje, postao konstantan i odigrao sezonu karijere. Ima ugovor do 2027. godine vredan 4.700.000 evra godišnje i najplaćeniji je igrač kluba. Hetafe će sigurno tražiti više nego što je uložio u njegovu kupovinu tako da ovo za Barsu ne bi baš bila “low-cost” operacija kao Realova sa Hoseluom. Doduše, Majoral je od Hoselua dosta mlađi, ima 27 godina, u najboljim je godinama i mogao bi da bude dugoročno rešenje.



tagovi

Borha MajoralLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara