Niko Vilijams (©Reuters)
Niko Vilijams (©Reuters)

Barsa će morati da požuri, PSŽ se sprema za napad na Nika Vilijamsa

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.07.24. | 14:13

Za Parižane 58.000.000 evra ne predstavlja veliku prepreku

Još tokom Evropskog prvenstva u Nemačkoj počele su da kruže glasine da će Niko Vilijams preći u Barselonu. Mladi napadač i pre dolaska na turnir nije krio da želi da napusti Atletik Bilbao i krene za većim izazoviam u svojoj karijeri, boreći se za titule. Katalonska prestonica deluje kao idealno mesto za njega, pošto bi ga tamo sačekali drugari iz nacionalnog tima Lamin Jamal, Pedri, Gavi i Feran Tores, s kojima se očekuje da još dugo čini kičmu španske reprezentacije.

Ima Barselona još mladih fudbalera čije vreme tek dolazi (Alehandro Balde, Ansu Fati, Vitor Roke, Pau Kubarsi...) i 22-godišnji Bask, novopečeni prvak Evrope, sjajno se uklapa u klupsku viziju da Hansi Flik od nadolazećih snaga napravi ekipu kadru da parira moćnom Realu, ali i ponovo bude konkurentna za osvajanje Lige šampiona. Nemac je to uspeo sa Bajernom, a veruje Đoan Laporta da bi mogao i sa Barselonom. Veruje prvi čovek kluba i da će trener dobiti na raspolaganje zvezdu Atletik Bilbaa, samo pitanje je koliko još Katalonci imaju vremena za pregovore i rešavanje svoje problematične finansijske situacije.

Izabrane vesti

Obeštećenje za Nika Vilijamsa iznosi 58.000.000 evra i Laporta je tokom trajanja Eura izjavio da njegov klub to može da priušti. Međutim, od tada nije bilo pomaka ka realizaciji transfera, a po pisanju Atletika, za koje Marka tvrdi da joj je potvrđeno, neodlučnost Barselone mogao bi da iskoristi Pari Sen Žermen.

"Ukrali" su Parižani svojevremeno Žoržinja Vajnalduma kada je odlazio iz Liverpula, ponudivši holandskom vezisti daleko bolje uslove, pa nije nemoguće da "preotmu" Kataloncima i Nika Vilijamsa. Za prvaka Francuske pomenutih 58.000.000 evra nije prevelika prepreka, umeli su da daju i veći novac za igrače u godinama, a sa Nikom bi dobili fudbalera na duže staže, što i jeste politika kojoj se klup okrenuo. Pritom, u Parizu bi ga dočekao Luis Enrike, te jezička barijera ne bi trebalo da bude problem mladom napadaču prilikom adaptacije na novu sredinu.

Pominjalo se da PSŽ tugu zbog odlaska Kilijana Embapea u Real Madrid želi da ublaži dovođenjem Lamina Jamala, ali nakon fantastičnih izdanja tinejdžera na putu Španije ka evropskoj kruni jasno je da Barselona neće ni saslušati ponudu osim ukoliko nije reč o 200.000.000 evra navedenih u ugovoru kao izlazna klauzula. Teško da su Parižani spremni da (ponovo, nakon Nejmara) daju toliko novac, ali i dovođenje Nika Vilijamsa imalo bi veliki odjek. Uz nesporno dobijanje kvalitetnog mladog igrača.

Ukoliko ne uspeju da sklope posao sa Atletik Bilbaom i njegovom zvezdom, navodno će se u Pari Sen Žermenu okrenuti Džejdonu Sanču. Nakon svađe sa Erikom ten Hagom, bivši reprezentativac Engleske u januaru se vratio u Borusiju Dortmund i imao veoma dobrih šest meseci u Bundesligi. Po isteku pozajmice ponovo je na Old Trafordu, a holandski trener nedavno je izjavio da su odnosi izglađeni i da računa na njega tokom pripremnog perioda. Pitanje je, ipak, koliko bi Ten Hag "zatezao" u slučaju da 24-godišnje krilo dobije ponudu za odlazak.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Niko VilijamsBarselonaPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

Barselona
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara