Dejvid, Duran, Bejer, Omorodion (©Reuters, AFP)
Dejvid, Duran, Bejer, Omorodion (©Reuters, AFP)

Barsa, Atletiko Lil, Vila... Čelsi na sve strane traži napadača

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.06.24. | 14:21

Džonatan Dejvid poslednji u nizu centarfora sa kojim se londonski klub dovodi u vezu

Ni posle milijardu i kusur evra utrošenih na pojačanja Čelsi nije pronašao napadača po meri. Nikolas Džekson je statistički imao pristojnu debitantsku sezonu na Stamford Bridžu, ali po svemu sudeći nije ostavio utisak da može da bude prvi špic londonskog kluba pošto evropski mediji već nedeljama unazad pišu o potrazi Plavaca za novom 'devetkom'.

A, poslednji se na radaru dvostrukog šampiona Evrope našao Džonatan Dejvid. Godinama unazad se kanadski reprezentativac dovodio u vezu sa najvećim evropskim klubovima, a sada se našao u sferi interesovanja Čelsija, tvrdi Atletik. Pomenuti izvor piše da su čelnici londonskog kluba već kontaktirali agente Lilovog napadača kako bi se raspitali o potencijalnom transferu njihovog klijenta.

Izabrane vesti

Atletik piše da Čelsi još nije stupio u kontakt sa Lilom, ali da je u dobrim odnosima sa francuskim klubom, a kako Dejvidu ugovor ističe za godinu dana, i cena bi bila ‘razumna’. Ipak, iako se visoko kotira, 24-godišnji Kanađanin nije jedini na Čelsijevoj listi želja.

Na njoj se između ostalog nalazi i fudbaler madridskog Atletika Samu Omorodion. Uprkos tome što iza sebe ima samo jednu sezonu u Primeri, Čelsi je za 20-godišnjeg Španca ponudio 40.000.000 evra, ali je Atletiko njegovu ponudu – kao i još neke druge – odbio jer veruje da će u godinama koje dolaze Omorodion vredeti mnogo više.

Nemački Bild tvrdi da je Čelsi poslao upit i za Maksimilijana Bejera, 21-godišnjeg napadača Hofenhajma koji je u prethodnoj sezoni postigao 16 golova u Bundesligi, a čija otkupna klauzula iznosi oko 30.000.000 evra. Mundo Deportivo dodaje da je londonskom klubu interesantan i Barsin tinejdžer Mark Guju (18), čija sloboda trenutno košta svega 6.000.000 evra s tim da katalonski klub želi da ga zadrži i ulaže napore da produži ugovor sa njim.

No, ni tu se spisak ne završava. Podsetimo, pre nekoliko nedelja u vezu sa Čelsijem dovodio se Džon Duran (20) iz Aston Vile, a odnedavno je londonski klub obnovio interesovanje za Bornmutovog Dominika Solankija (26), koji je pre sedam godina napustio Stamford Bridž. I verujemo da se tu lista ne završava...


tagovi

Dominik SolankeDžon DuranMark GujuDžonatan DejvidLetnji prelazni rok 2024Maksimilijan Bajer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara